Στα υψηλότερα επίπεδα, που έχουν καταγραφεί ποτέ σε πρώτο τρίμηνο, ανήλθαν το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου οι εκδόσεις μετοχών στις αγορές της Ασίας – Ειρηνικού, με το Χονγκ Κονγκ, το οποίο ποντάρει σε μεγάλες αρχικές δημόσιες εγγραφές και τους επόμενους μήνες, να έχει τα πρωτεία.

Σύμφωνα με στοιχεία του Thomson Reuters το συγκεκριμένο διάστημα οι εκδόσεις μετοχών ανήλθαν στα 69,1 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 43% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Κόντρα στην αβεβαιότητα και την έντονη μεταβλητότητα, οι ασιατικές εταιρείες έσπευσαν να πουλήσουν πακέτα νέων και υφιστάμενων μετοχών. Οι λεγόμενες follow on εκδόσεις αυξήθηκαν 45%, υπερκαλύπτοντας με άνεση την πτώση της τάξης του 12% στις αρχικές δημόσιες εγγραφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα η Tencent πούλησε 2% από το μερίδιό της στην Naspers, αντλώντας το ποσό των 9,8 δισ. δολαρίων.

Οι εκδόσεις δικαιωμάτων μετοχών των Woodside Petroleum και Tata Steel ύψους 2,5 δισ. και 1,9 δισ. δολαρίων αντίστοιχα, για τη χρηματοδότηση σχεδίων επέκτασης, είναι επίσης μεταξύ των deals, που ξεχώρισαν μέσα στο πρώτο τρίμηνο.

Το Χονγκ Κονγκ στηρίχθηκε σχεδόν αποκλειστικά στις follow on εκδόσεις, αφού οι αρχικές δημόσιες εγγραφές στο χρηματιστήριο περιορίστηκαν στα 2,8 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο βασικά χρηματιστήρια της Ινδίας από την άλλη είχαν αρχικές δημόσιες εγγραφές αίας 4,2 δισ. δολαρίων.
Ωστόσο οι ειδικοί πιστεύουν ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα εξασφαλίσει μεγάλη ροή νέων εγγραφών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης