Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών και ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τις 30 Ιουλίου ύστερα από τις νέες ενδείξεις ότι αποκλιμακώνεται η ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Αφού το Πεκίνο αποφάσισε χθες να εξαιρέσει κάποια αμερικανικά προϊόντα από πρόσθετους δασμούς, η Ουάσινγκτον ανταπάντησε ανακοινώνοντας μικρή καθυστέρηση στις προγραμματισμένες αυξήσεις δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας δισ. δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 10.10 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,2%. Ο δείκτης ανήλθε χθες σε υψηλό έξι εβδομάδων εν μέσω αισιοδοξίας για αποκλιμάκωση του οικονομικά επιζήμιου εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας και προσδοκιών για μέτρα στήριξης της οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Η πορεία των αγορών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα καθοριστεί από την έκταση των μέτρων που θα ανακοινώσει η ΕΚΤ μετά τη σημερινή της συνεδρίαση. Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι η κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει μείωση του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων, που θα είναι η πρώτη από το 2016, καθώς και την επανεκκίνηση προγράμματος αγορών ομολόγων. Οι αναλυτές, ωστόσο, έχουν προειδοποιήσει τους επενδυτές να μην έχουν πολύ μεγάλες προσδοκίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης