Σε νέο υψηλό έξι εβδομάδων κινούνται οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019, 10:54
Σε νέο υψηλό έξι εβδομάδων κινούνται οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών και ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τις 30 Ιουλίου ύστερα από τις νέες ενδείξεις ότι αποκλιμακώνεται η ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Αφού το Πεκίνο αποφάσισε χθες να εξαιρέσει κάποια αμερικανικά προϊόντα από πρόσθετους δασμούς, η Ουάσινγκτον ανταπάντησε ανακοινώνοντας μικρή καθυστέρηση στις προγραμματισμένες αυξήσεις δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας δισ. δολαρίων.

Στις 10.10 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,2%. Ο δείκτης ανήλθε χθες σε υψηλό έξι εβδομάδων εν μέσω αισιοδοξίας για αποκλιμάκωση του οικονομικά επιζήμιου εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας και προσδοκιών για μέτρα στήριξης της οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Η πορεία των αγορών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα καθοριστεί από την έκταση των μέτρων που θα ανακοινώσει η ΕΚΤ μετά τη σημερινή της συνεδρίαση. Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι η κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει μείωση του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων, που θα είναι η πρώτη από το 2016, καθώς και την επανεκκίνηση προγράμματος αγορών ομολόγων. Οι αναλυτές, ωστόσο, έχουν προειδοποιήσει τους επενδυτές να μην έχουν πολύ μεγάλες προσδοκίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019, 10:54