Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης του ΟΤΕ σε ΒΒ- από Β+ προχώρησε η Standard & Poor’s, με outlook θετικό.

Όπως επισημαίνει ο οίκος, το θετικό outlook αποτυπώνει την άποψη ότι στους επόμενους 12 μήνες, είναι πιθανή μία αναβάθμιση του ΟΤΕ κατά μία μονάδα μετά από μια περαιτέρω αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας ή βελτίωσης της αξιολόγησης για το country risk της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη Standard & Poor’s, η μείωση των πολιτικών αβεβαιοτήτων και η βελτίωση των οικονομικών προοπτικών, προσφέρουν ένα πιο ευχάριστο επιχειρησιακό περιβάλλον για τον ΟΤΕ.

«Συνεχίζουμε να αξιολογούμε το πιστωτικό προφίλ του ΟΤΕ σε ΒΒ, υποστηριζόμενο από τη σταθερή λειτουργική επίδοση της εταιρείας, ιδιαίτερα τις δραστηριότητες σταθερής τηλεφωνίας, τις ανθεκτικές συνολικά επιδόσεις, και την επαρκή ρευστότητα», αναφέρει η Standard & Poor’s.

Τονίζει ακόμη ότι η αξιολόγησή της υποστηρίζεται περαιτέρω από την κυρίαρχη θέση του ΟΤΕ στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά και το πολύ “μέτριο” ποσό του χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βλέπει δυναμική για περαιτέρω αναβάθμιση της αξιολόγησης εάν η εκτίμησή της για το country-risk της Ελλάδας, που εν μέρει αντανακλά ότι εξακολουθούν να υφίστανται capital controls, είναι υποχωρήσει από τα πολύ υψηλά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης