Με μικρά κέρδη κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα αποτελέσματα τριμήνου κολοσσών της αμερικανικής αγοράς, όπως η Apple και η AMD, μεταξύ άλλων, λίγο πριν τις κρίσιμες αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Οι επενδυτές περιμένουν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να πραγματοποιήσει την πρώτη μείωση των επιτοκίων μετά από δέκα και πλέον χρόνια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των περισσότερων αναλυτών, η Fed θα μειώσει τα επιτόκια της κατά 25 μονάδες βάσης στο 2% με 2,25% από 2,25% με 2,50% που είναι σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επενδυτικό ενδιαφέρον θα συγκεντρώσουν οι δηλώσεις του προέδρου της κεντρικής τράπεζας, Ζερόμ Πάουελ όσον αφορά τις προοπτικές της οικονομίας και τις επόμενες πιθανές κινήσεις για περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής προκειμένου να αμβλυνθεί ο αρνητικός αντίκτυπος από την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.

Δείκτες- Στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 59,15 μονάδες (0,22%) στις 27.258,02 μονάδες, ο S&P 500 προσθέτει 1,58 μονάδες (0,05%) στις 3.014,35 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 12,22 μονάδες (0,15%) στις 8.285,22 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 11 κινούνται με θετικό πρόσημο και 19 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Apple με άλμα 4,93% στα 219,10 δολ. και ακολουθούν η Pfizer στα 39,32 δολ. με άνοδο 1,37% και η Merck & Co. Inc. στα 84,31 δολ. με άνοδο 1,24%.

Οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Walt Disney (-1,21%), η Coxa-Cola (-0,76%) και η  Intel (-0,62%).

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα η ADP και η Moody’s Analytics έδειξαν ότι ο ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε άλλες 156.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο.

Επίσης στο ραντάρ των επενδυτών παραμένουν οι εμπορικές συνομιλίες των αντιπροσωπειών ΗΠΑ-Κίνας στη Σαγκάη οι οποίες πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν. Ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων ολοκληρώθηκε  χωρίς να σημειωθεί σημαντική πρόοδος, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων η Apple Inc. ανακοίνωσε χθες το βράδυ καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ οι προβλέψεις του τεχνολογικού κολοσσού επίσης ξεπέρασαν τις προβλέψεις.

Ισχυρά κέρδη σημειώνει και η General Electric μετά την ανακοίνωση προσαρμοσμένων κερδών και εσόδων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Στον αντίποδα, η Advanced Micro Devices Inc. κατρακυλά 5% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου και προβλέψεων που δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης