Σημαντικά κέρδη στην Wall Street, άλμα 120 μονάδων για τον Dow Jones

Σημαντικά κέρδη στην Wall Street, άλμα 120 μονάδων για τον Dow Jones
Σημαντικά κέρδη σημειώνουν σήμερα οι δείκτες της Wall Street, καθώς η σταθεροποίηση των αμερικανικών αποδόσεων βοηθάει το επενδυτικό κλίμα, ενώ οι επενδυτές εξακολουθούν να επεξεργάζονται τος χθεσινές δηλώσεις του νέου επικεφαλής της Fed, Jerome Powell στο Κογκρέσο.

Η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς Treasury υποχωρεί σήμερα στο 2,89% μετά την ενίσχυσή του πάνω από το 2,9% την Δευτέρα μετά τις δηλώσεις Powell.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 120 μονάδες ή 0,48% στις 25.526 μονάδες με την Verizon να ηγείται των κερδών, ο ευρύτερος S&P σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,45% ή 13,21 μονάδων και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,51% ή 37,47 μονάδες.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη του εμφάνιση στο Κογκρέσο από την ανάληψη της ηγεσίας της κεντρικής τράπεζας ο Powell εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε μια προσπάθεια να πείσει τις αγορές ότι η Federal Reserve δεν σχεδιάζει να πατήσει το γκάζι στις αυξήσεις των επιτοκίων αυτό το έτος.

Ωστόσο, η έμφαση που έδωσε στην πάγια θέση της κεντρικής τράπεζας ότι η πορεία της νομισματικής πολιτικής διαμορφώνεται από τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία, αναζωπύρωσε τις ανησυχίες ότι η ισχυρή οικονομία θα υποχρεώσει τελικά την Fed να πραγματοποιήσει περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων απ’ ό,τι σχεδίαζε αρχικά.

«Βλέπουμε ότι η αγορά εργασίας συνεχίζει να βελτιώνεται και βλέπουμε ορισμένα στοιχεία που ενισχύουν την εμπιστοσύνη μας ότι ο πληθωρισμός κινείται πιο κοντά στον στόχο», δήλωσε ο διοικητής της Fed μιλώντας στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018, 17:11