Σημαντικά κέρδη στην Wall Street, άλμα 120 μονάδων για τον Dow Jones

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018, 17:11
Σημαντικά κέρδη στην Wall Street, άλμα 120 μονάδων για τον Dow Jones
Σημαντικά κέρδη σημειώνουν σήμερα οι δείκτες της Wall Street, καθώς η σταθεροποίηση των αμερικανικών αποδόσεων βοηθάει το επενδυτικό κλίμα, ενώ οι επενδυτές εξακολουθούν να επεξεργάζονται τος χθεσινές δηλώσεις του νέου επικεφαλής της Fed, Jerome Powell στο Κογκρέσο.

Η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς Treasury υποχωρεί σήμερα στο 2,89% μετά την ενίσχυσή του πάνω από το 2,9% την Δευτέρα μετά τις δηλώσεις Powell.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 120 μονάδες ή 0,48% στις 25.526 μονάδες με την Verizon να ηγείται των κερδών, ο ευρύτερος S&P σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,45% ή 13,21 μονάδων και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,51% ή 37,47 μονάδες.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη του εμφάνιση στο Κογκρέσο από την ανάληψη της ηγεσίας της κεντρικής τράπεζας ο Powell εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε μια προσπάθεια να πείσει τις αγορές ότι η Federal Reserve δεν σχεδιάζει να πατήσει το γκάζι στις αυξήσεις των επιτοκίων αυτό το έτος.

Ωστόσο, η έμφαση που έδωσε στην πάγια θέση της κεντρικής τράπεζας ότι η πορεία της νομισματικής πολιτικής διαμορφώνεται από τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία, αναζωπύρωσε τις ανησυχίες ότι η ισχυρή οικονομία θα υποχρεώσει τελικά την Fed να πραγματοποιήσει περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων απ’ ό,τι σχεδίαζε αρχικά.

«Βλέπουμε ότι η αγορά εργασίας συνεχίζει να βελτιώνεται και βλέπουμε ορισμένα στοιχεία που ενισχύουν την εμπιστοσύνη μας ότι ο πληθωρισμός κινείται πιο κοντά στον στόχο», δήλωσε ο διοικητής της Fed μιλώντας στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018, 17:11