Σημαντική άνοδο σημειώνουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, καθώς ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα από το Facebook και την General Motors ενίσχυσαν το επενδυτικό αίσθημα. Ωστόσο, οι δείκτες οδεύουν σε βαριές μηνιαίες απώλειες.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,08% στις 25.143,21 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 1,20% στις 2.714,28 μονάδες και ο Nasdaq 1,92% καταγράφει κέρδη στις 7.299,30 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετοχή της General Motors σημειώνει άνοδο άνω του 7%, αφότου ανακοίνωσε τριμηνιαία αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς. Και η μετοχή του Facebook ενισχύεται πάνω από 5,5%, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη καλύτερα του αναμενομένου κέρδη. Παράλληλα, συμπαρασύρει ανοδικά τις μετοχές των Amazon, Apple, Netflix και Alphabet higher.

Η αγορά μετοχών βρέθηκε υπό πίεση αυτόν τον μήνα, εν μέσω αναζωπύρωσης των ανησυχιών για την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ – Κίνας, για την αυξητική πορεία των επιτοκίων της Fed, καθώς και λόγω φόβων για επιβράδυνση στην αύξηση των εταιρικών κερδών.

Σε συνέντευξή του αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως πιστεύει ότι θα μπορούσε να συναφθεί μια συμφωνία με την Κίνα για το εμπόριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, προειδοποίησε το Πεκίνο πως η κυβέρνησή του έχει έτοιμους νέους δασμούς σε προϊόντα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν επιτευχθεί.

Στα μάκρο της ημέρας, αμερικανική αγορά εργασίας κατέγραψε τον Οκτώβριο άλλον έναν μήνα ισχυρών επιδόσεων, με τον ιδιωτικό τομέα να προσθέτει συνολικά 227.000 θέσεις εργασίας από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ADP.
Οι αναλυτές περίμεναν η ADP να ανακοινώσει 180.000 θέσεις εργασίας για τον Οκτώβριο.

Παράλληλα, αυξήθηκε το κόστος απασχόλησης το γ΄ τρίμηνο καθώς η “σφιχτή” αγορά εργασίας συνεχίζει να ασκεί ανοδικές πιέσει στους μισθούς.

Ειδικότερα, ο δείκτης για το κόστος απασχόλησης αυξήθηκε κατά 0,8% το γ΄ τρίμηνο σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Τα κυβερνητικά στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης