Με μια δυναμική αντίδραση εκτόνωσης, μετά από ένα επταήμερο συνεχούς πτώσης, εισήλθε στη νέα εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έκλεισε πάνω από τις 700 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,51% στις 705,03 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 691,14 μονάδων (+0,49%) και 710,30 μον. (+3,27%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 39,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 16,2 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 246,2 χιλ. τεμάχια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 2,59%, στις 1.845,55 μονάδες, ενώ στο +1,14% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.175,00 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 4,57% στις 662,40 μονάδες.

Το Χρηματιστήριο της Αθήνας άφησε πίσω του τη χειρότερη εβδομάδα του 2018 και τα υπερπουλημένα επίπεδα και θέλησε σήμερα να ανακτήσει μέρος των απωλειών του προηγούμενου επταημέρου. Αν και προσπάθησε την προηγούμενη εβδομάδα να εκδηλώσει κάποιες αντιδράσεις, εντούτοις μόλις σήμερα κατάφερε να κάνει το άλμα που χρειαζόταν ώστε να αποφύγει επικίνδυνα τεχνικά μονοπάτια.

Πάντως, προς το παρόν, η αγορά έδειξε να ανακουφίζεται από την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, παρά το γεγονός ότι δεν ακούστηκαν κάποιες πρωτοβουλίες που θα στηρίξουν την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη προβληματιζόμαστε με τις ξένες αγορές μιας και τυχόν αναταραχή μπορεί να επηρεάσει πολύ πιο εύκολα και την Ελλάδα όσα μαξιλάρια και να έχει για το επόμενο διάστημα.

Σίγουρα μπορεί να κινηθούμε σε διαφορετική ρότα από τους ξένους παρ’ όλα αυτά είναι καλύτερο να τους έχουμε μαζί μας και όχι ανάποδα.
Σίγουρα χάσαμε το μεγαλύτερο τουλάχιστον μέρος του ανοδικού τους κύκλου από το 2008 συνεχίζοντας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να χάσουμε και άλλο χρόνο, καταλήγει ο ίδιος.

Eurobank και Πειραιώς σημείωσαν κέρδη 6,06% και 6,05% αντίστοιχα, με τις μετοχές των ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΕΧΑΕ να κλείνουν με άνοδο ανώτερη του 4%.

Στο +3,87% η Alpha Bank, στο +3,48% η Εθνική, με τις ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Βιοχάλκο, Τιτάν, Μυτιληναίο και ΟΠΑΠ να κλείνουν με άνοδο ανώτερη του 1%.

Άνω του 1% ήταν τα κέρδη σε ΑΔΜΗΕ, Grivalia, Aegean, Φουρλή, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ και ΕΕΕ, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια και Jumbo.

Η ΓΕΚ Τέρνα έκλεισε τελικά χωρίς μεταβολή, με τον Σαράντη να είναι η μοναδική πτωτική μετοχή του FTSE 25, αφού έκλεισε στο -1,66%.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η Ιντρακόμ, έκλεισε με κέρδη 0,33%, εμφανίζοντας έντονη μεταβλητότητα μεταξύ -2,33% και +2,33%.

Από αύριο θα είναι εκτός διαπραγμάτευσης λόγω reverse split, με αναλογία δύο υφιστάμενες μετοχές προς μία νέα.
Έτσι, από την Παρασκευή θα διαπραγματεύονται 66,5 εκατομμύρια μετοχές, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης