Αν και με μικρό σχετικά τζίρο το Χρηματιστήριο έκλεισε και την δεύτερη ημέρα του Αυγούστου με κέρδη.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,01% στις 826,02 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 819,06 μονάδων (+0,16%) και 826,21 μον. (+1,04%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 45,8 εκατ. ευρώ, ο όγκος ανήλθε στα 33,4 εκατ. τεμάχια, ενώ διακινήθηκαν 2,1 εκατ. ευρώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,93%, στις 2.153,08 μονάδες, ενώ στο +1,31% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.142,23 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,44% στις 1.064,21 μονάδες.

Όπως μάλιστα, παρατηρεί σήμερα η Merit, η έξοδος στις αγορές ήταν ο τελευταίος σημαντικός καταλύτης για την υποχώρηση του ρίσκου της χώρας. Στο εξής μόνο ιδιωτικοποιήσεις, επίτευξη στόχων στην διαχείριση των κόκκινων δανείων και βελτίωση σε θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας θα οδηγήσουν το ΧΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις, ίσως τις επόμενες ημέρες υπάρξει ένα θετικό νέο που μπορεί να τροφοδοτήσει την αγορά με μια ελαφρά αισιοδοξία. Σύμφωνα με το Capital.gr βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών με στόχο τη χαλάρωση των capital controls για τις επιχειρήσεις, λειτουργεί θετικά.

Στο ταμπλό τώρα, η Τιτάν και η Jumbo ηγήθηκαν της ανόδου, καθώς αμφότερες δεν συμμετείχαν στη χθεσινή αντίδραση, ενώ άνω του 1% ήταν η άνοδος σε Eurobank, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Folli Follie, ΟΤΕ, Εθνική, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ και Grivalia.

Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Βιοχαλκο, Φουρλής και Σαράντης, ενώ αντίθετα, ήπια πτωτικά έκλεισε η Μυτιληναίος. Άνω του 1% ήταν η πτώση σε Λάμδα, ΕΕΕ και Attica Bank.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης