Μια «καλή συνεδρίαση ολοκληρώθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που ταλαιπωρήθηκε τους τελευταίους δύο μήνες από «εισαγόμενη» αστάθεια και εγχώρια ερωτηματικά.

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε, λοιπόν, σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, δημιουργώντας κάποιες προσδοκίες για τη βελτίωση της εμπιστοσύνης της αγοράς, αφού όχι μόνο διατηρήθηκε το εύρος της ανόδου, αλλά και στο κλείσιμο δεν υπήρξαν οι βραχυπρόθεσμες κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών, όπως έγινε το προηγούμενο τριήμερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,61% στις 644,66 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 635,31 μονάδων (+0,13%) και 645,74 μον. (+1,78%).

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 32,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 17,6 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 3,8 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 2,19%, στις 1.697,62 μονάδες, ενώ στο -0,13% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.021,97 μονάδες.
Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,34% στις 502,04 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως σήμερα το εξωτερικό κλίμα ήταν υποστηρικτικό στο ΧΑ, καθώς σημαντική άνοδο καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να ενισχύεται κατά 1,2%, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά 22 μηνών που “άγγιξε” χθες. Κέρδη άνω των 200 μονάδων καταγράφει και ο Dow Jones με ώθηση από μάκρο και αποτελέσματα.

Στο ταμπλό τώρα, Βιοχαλκο, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΠΑΠ έκλεισαν με κέρδη που ξεπέρασαν το 3%, ενώ άνω του +2% κινήθηκαν οι Alpha Bank, Jumbo, Εθνική και ΟΤΕ.

Άνω του 1% ήταν και η άνοδος σε Λάμδα, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, ΔΕΗ, Eurobank και Μυτιληναίος.

Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Grivalia, Σαράντης και Ελληνικά Πετρέλαια, με τον Φουρλή και την Aegean να κλείνουν τελικά χωρίς πρόσημο.

Στον αντίποδα, μικρές απώλειες για ΟΛΠ και ΕΥΔΑΠ, ενώ άνω του 1% ήταν η πτώση σε Motor Oil, ΑΔΜΗΕ και ΕΧΑΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης