Επιφυλακτικά και με μεικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη σημερινή συνεδρίαση της Federal Reserve αναμένοντας τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τη νομισματική πολιτική αλλά και τις εκτιμήσεις της για την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ από την υγειονομική κρίση.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 45,68 μονάδες ή 0,13% και κινείται στις 34.2553,65 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί οριακά, κατά 0,03% στις 4.245,20 μονάδες, ενώ αντίθετα ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,21% και διαμορφώνεται στις 14.101,73 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις της Fed προκειμένου να αποκτήσουν μια καλύτερη εικόνα όσον αφορά τη στάση που θα τηρήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα το επόμενο διάστημα όσον αφορά τον πληθωρισμό, αλλά και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και τα επιτόκια.

Η αγορά εκτιμά ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική της, ενώ ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ αναμένεται να επαναλάβει στη συνέντευξη Τύπου ότι η τράπεζα δεν σχεδιάζει να αλλάξει την πολιτική της στα επιτόκια, που βρίσκονται στο ιστορικό χαμηλό μεταξύ 0% και 0,25%, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2022.

Οι επενδυτές θα εστιάσουν το ενδιαφέρον τους και στις δηλώσεις του Πάουελ για το πρόγραμμα αγορών ομολόγων και άλλων τίτλων συνολικού ύψους 120 δισ. δολ. τον μήνα καθώς το ράλι του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες έχει ανοίξει την συζήτηση για το αν η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να αρχίσει την συζήτηση για τον σταδιακό περιορισμό του προγράμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ έδειξαν ότι ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε τον Μάιο σε υψηλό 13 ετών στο 5%.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών εισαγωγών ενισχύθηκε 1,1% τον Μάιο, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για αύξηση 0,7%.

Παράλληλα, οι τιμές εισαγωγών σκαρφάλωσαν 11,3% τους τελευταίους 12 μήνες που αποτελεί τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης από το 2011.

Προς το παρόν, πάντως, η Fed εμφανίζεται καθησυχαστική για τον πληθωρισμό, επικαλούμενη έκτακτους και παροδικούς παράγοντες για το ράλι των τιμών όπως οι διαταραχές στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες λόγω της πανδημίας.

Στα υπόλοιπα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου σήμερα έδειξαν ότι οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν 3,6% τον Μάιο στο εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 1,572 εκατ. Τα στοιχεία του Απριλίου αναθεωρήθηκαν καθοδικά στις 1,517 εκατ. μονάδες από 1,569 εκατ. προηγουμένως.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τις ενάρξεις στις 1,630 εκατ. μονάδες.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις η Oracle ανακοίνωσε κέρδη 4,03 δισ. δολ. ή 1,37 δολ. ανά μετοχή με πωλήσεις ύψους 11,23 δισ. δολ. για το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης