Με κέρδη κινούνται σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν τις τελευταίες ώρες οι αμερικανικές εισηγμένες.

Ο Dow Jones βρίσκει στήριξη κυρίως στα κέρδη της Visa και της Intel, ενώ η μετοχή της Facebook (+8%) είναι σήμερα η πρωταγωνίστρια του ταμπλό, στον απόηχο των καλύτερων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε ο τεχνολογικός “γίγαντας”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, η Facebook ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 4,99 δισ. δολ. ή 1,69 δολ. ανά μετοχή για το α’ τρίμηνο του έτους, από κέρδη ύψους 3,06 δισ. δολ ή 1,04 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Δείκτες – Στατιστικά

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,55% ή 132,28 μονάδες στις 24.216,11 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,53% ή 13,94 μονάδες στις 2.653,59 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,05% ή 73,36 μονάδων στις 7.076,45 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν δύο πράγματα που δίνουν κατεύθυνση στην αφορά: Τα αποτελέσματα και τα νέα που έρχονται από την Ουάσιγκτον» λέει ο Randy Frederick του Schwab Center.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι σε αυτή τη φάση, τα αποτελέσματα επισκιάζουν τα νέα από την Ουάσιγκτον ενώ είπε χαρακτηριστικά:
«Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Δεν βλέπω το λόγο να μη συνεχιστεί αυτό».

Άλλωστε, από τις εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα μέχρι στιγμής, το 81% ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου μεγέθη.

Πιο αναλυτικά, στο “μέτωπο” των επιχειρήσεων, κατά 13% “εκτοξεύεται” η μετοχή της AMD, μετά από τα ενθαρρυντικά μεγέθη που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία.

Σε θετικό έδαφος, αλλά με ηπιότερη άνοδο, κινούνται και οι μετοχές των Qualcomm και Ford Motor, οι οποίες ανακοίνωσαν αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στο “κόκκινο”, πάντως, διολισθαίνει η μετοχή της eBay, χάνοντας άνω του 5%, μετά από την υποβάθμιση των προβλέψεων για την κερδοφορία της, ενώ απώλειες της τάξεως του 4% καταγράφει η μετοχή της AT&T, στη σκιά των χειρότερων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων που παρουσίασε.

Στα μάκρο της ημέρας, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1969 διαμορφώθηκε ο αριθμός των Αμερικανών πολιτών που κατέθεσαν αίτηση για παροχή επιδόματος ανεργίας, στην πιο πρόσφατη ένδειξη ότι η αγορά εργασίας σταθεροποιείται μετά από χρόνια σταθερής αύξησης της απασχόλησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης