Έντονα πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές διευρύνοντας τις αρχικές τους απώλειες, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στη σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων που βλέπει το φως της δημοσιότητας, με πρωταγωνίστρια την Deutsche Bank. Η μετοχή της τράπεζας σημειώνει βουτιά 6%.

Η Deustche Bank εμφάνισε ζημιές 2,2 δισ. ευρώ το δ’ τρίμηνο του 2017, συμπληρώνοντας τρία διαδοχικά ζημιογόνα έτη, γεγονός που προβληματίζει τους επενδυτές. Ειδικότερα, η τράπεζα ανακοίνωσε ζημιές 497 εκατ. ευρώ για το 2017, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν οι ζημιές να διαμορφωθούν στα 290 εκατ. σε δημοσκόπηση του Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx υποχωρεί κατά 1,09% με όλους τους τομείς να διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος. Ο δείκτης βρίσκεται σε τροχιά για τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από το Νοέμβριο του 2016 κυρίως λόγω του τραπεζικού κλάδου. Σημαντικές απώλειες και για τον Euro Stoxx 50 που υποχωρεί κατά 1% περίπου.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax υποχωρεί κατά 1,33%, ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,35% και ο γαλλικός CAC σημειώνει απώλειες ύψους 1,21%. Μικρότερη πτώση 0,57% σημειώνει ο SMI στην Ελβετία.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX καταγράφει πτώση 1,25%, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 1,33% και ο πορτογαλικός PSI κινείται πτωτικά κατά 1,31%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης