Παρέδωσαν τα κέρδη που σημείωσαν νωρίτερα σήμερα τα futures των βασικών δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι φόβοι για το ξέσπασμα ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου θα παραμείνουν στο επίκεντρο της ανησυχίας των επενδυτών, καθώς οδεύουμε προς το τέλος του Ιουνίου και την ολοκλήρωση του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Τα futures του Dow Jones υποχωρούν αυτή τη στιγμή κατά 0,5%, ενώ τα futures του ευρύτερου S&P 500 και του Nasdaq χάνουν 0,3% και 0,37% αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι χθες και οι τρεις βασικές δείκτες της Wall Street διέγραψαν τα κέρδη που σημείωναν ενδοσυνεδριακά και έκλεισαν στο κόκκινο και κοντά στο χαμηλότερο επίπεδό τους για τον μήνα Ιούνιο.

Στα μάκρο της ημέρας, το αμερικανικό ΑΕΠ α’ τριμήνου αναθεωρήθηκε πτωτικά στο 2%, ενώ τα νέα επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν στις 227.000. Ειδικότερα, η οικονομική ανάπτυξη ήταν χαμηλότερη από ό,τι αρχικά ανέμενε η κυβέρνηση για το α΄ τρίμηνο του 2018.
Το ΑΕΠ έτρεξε με ρυθμό 2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, έναντι αρχικής εκτίμησης για 2,2%.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal, ανέμεναν επίσης ανάπτυξη 2,2%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί εργοδότες αύξησαν τον αριθμό των υπαλλήλων που απέλυσαν την προηγούμενη εβδομάδα, αν και το επίπεδο παραμένει σε χαμηλά πολλών δεκαετιών.

Τα επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 9.000 σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, στις 227.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 23 Ιουνίου.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι τα επιδόματα ανεργίας θα διαμορφωνόταν στις 220.000.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης