Σε αρνητικό έδαφος “διολίσθησαν” τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές έκαναν focus στη νέα ομιλία του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, ενώπιον της Γερουσίας, μετά από το πρόσφατο σήμα που εξέπεμψε ο ίδιος υπέρ της σταδιακής αύξησης επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 1,36%, με τον βρετανικό FTSE 100 να χάνει 0,79%, τον γερμανικό DAX να γνωρίζει “βουτιά” κατά 1,97% και τον γαλλικό CAC 40 να σημειώνει πτώση 1,09%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε απώλειες 0,70%, ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώθηκε 1,03% χαμηλότερα και ο πορτογαλικός PSI 20 “έπεσε” κατά 1,68%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μετοχές των ΜΜΕ ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων “χαμένων” της ημέρας, με τη μετοχή της WPP να “κατρακυλά” κατά 14% ενδοσυνεδριακά, προτού τερματίσει με απώλειες 8,3%, έπειτα από τα αποθαρρυντικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Στην αντίπερα όχθη, στην κορυφή του Stoxx 600 διαμορφώθηκε η μετοχή της Cobham, κερδίζοντας 10%, στον απόηχο των μεγεθών που παρουσίασε η εταιρεία.

Σήμερα, ο πρόσφατα διορισμένος πρόεδρος της Fed επεσήμανε ότι δεν βλέπει σημάδια μεγάλης αύξησης των μισθών, διαμηνύοντας πως η σταθερότητα των τιμών βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρώτη του εμφάνιση στο Κογκρέσο, ο Powell εξέπεμψε θετικά μηνύματα για την αμερικανική οικονομία και εμφανίστηκε καθησυχαστικός σχετικά με τη μεταβλητότητα που έχει επικρατήσει, την τελευταία περίοδο, στις αγορές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης