Πτωτικά κινείται η Wall Street, παρά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία έβαλε τις βάσεις για μείωση των επιτοκίων ακόμα πιο χαμηλά, κάτι που πολλοί επενδυτές ελπίζουν ότι είναι και προμήνυμα για τις διαθέσεις της Fed την επόμενη εβδομάδα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια της σήμερα, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο για μία μείωση τους επόμενους μήνες καθώς ενσωμάτωσε στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα την πρόβλεψη και για “χαμηλότερα επίπεδα” στα επιτόκια της, εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να κινείται κάτω από τον επίσημο στόχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης επιρροή ασκούν και τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα και, κυρίως, τα άσχημα νέα που ήρθαν από την Boeing και την Caterpillar, που πιέζουν τον Dow προς τα κάτω.

Ο αμερικανικός αεροναυπηγικός κολοσσός κατέγραψε καθαρές ζημιές 2,94 δισ. δολ. ή 5,21 δολ. ανά μετοχή για το β΄ τρίμηνο, ενώ δεν έδωσε εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης, δεδομένης της αβεβαιότητας από την απαγόρευση πτήσεων του τύπου αεροσκαφών 737 MAX.

Οι μετοχές της Boeing χάνουν 3,73%. Από την πλευρά της, η εταιρεία εξοπλισμού και μηχανημάτων Caterpillar ανακοίνωσε πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο τίτλος της εταιρείας κάνει βουτιά 6,08%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 54,16 μονάδες (-0,20%) κινούμενος στις 27.216. O S&P 500 υποχωρεί οριακά κατά 0,24 μονάδες μονάδες (-7,13%), κινούμενος στις 3.005 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,54% (-45.04) και κινείται στις 8.279 μονάδες.

Οι μετοχές στον κλάδο της τεχνολογίας δέχονται πιέσεις λόγω της Tesla, η οποία ανακοίνωσε αποτελέσματα κατά πολύ χαμηλότερα από αυτά που αναμένονταν.

Η εταιρεία είχε ζημίες 408 εκατ. δολαρίων, ή 2,31 δολαρίων ανά μετοχή, με τους αναλυτές να αναμένουν πολύ μικρότερες ζημιές της τάξης των 35 σεντς ανά μετοχή.

Την ίδια περίοδο πέρυσι είχε εμφανίσει ζημίες 718 εκατ. δολαρίων ή 4,22 δολαρίων ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν στα 6,3 δισ. δολάρια ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο βρίσκονταν στα 4 δισ., ωστόσο δεν ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τις τοποθετούσαν στα 6,41 δισ. δολάρια.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι και στη μετοχή της Facebook, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα, ενώ ανακοίνωσε και πως συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο-ρεκόρ 5 δισ. δολ. και ότι δεσμεύτηκε να βελτιώσει τις πρακτικές της για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών της.

Η κίνηση αυτή έγινε στο πλαίσιο διακανονισμού με την Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ μετά τις μαζικές διαρροές δεδομένων που έπληξαν τον κολοσσό των κοινωνικών δικτύων τους προηγούμενους μήνες.

Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετοχή της Ford, καθώς η εταιρεία απέτυχε να συμβαδίσει τα κέρδη της με τα όσα ανέμεναν οι αναλυτές.

Η PayPal Holdings ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα, όμως οι προοπτικές που παρουσίασε ήταν αδύναμες, κάτι που οδηγεί τη μετοχή της εταιρείας σε πτώση.

Επίσης με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές και τη μητρική εταιρεία της Google, Aphabet, αλλά και την Amazon, καθώς με το κλείσιμο της συνεδρίασης αναμένεται να ανακοινώσουν εταιρικά αποτελέσματα.

Στα μάκρο της ημέρας, υποχώρησε εκ νέου ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας, για τρίτη φορά τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες.

Ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας, μειώθηκε κατά 10.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 206.000 στη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 20 Ιουλίου. 

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 220.000 νέες αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης