Τα σταθερά επιτόκια της ΕΚΤ ανεβάζουν τα futures της Wall Street

Τα σταθερά επιτόκια της ΕΚΤ ανεβάζουν τα futures της Wall Street

Αντέστρεψαν τις απώλειες που κατέγραφαν νωρίτερα τα futures των δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου βρίσκοντας στήριξη στα νέα μέτρα τόνωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αυτή την ώρα τα futures του Dow Jones σημειώνουν άνοδο 0,13% στις 25.699 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 καταγράφουν άνοδο 0,17% στις 2.776 μονάδες. Τα futures του Nasdaq ενισχύονται κατά 0,16% στις 7.121 μονάδες.

H ΕΚΤ δρομολογεί μια νέα σειρά τριμηνιαίων στοχευμένων πράξεων πιο μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης (TLTRO-III) προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική επιβράδυνση της Ευρωζώνης. Οι στοχευμένες πράξεις -η κάθε μία με ορίζοντα ωρίμανσης τα δύο χρόνια- θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο του 2019 και θα ολοκληρωθούν το Μάρτιο του 2021.

Οι νέες πράξεις θα βοηθήσουν να διατηρηθούν οι ευνοϊκές συνθήκες στον τραπεζικό δανεισμό και η ομαλή μετάδοση της νομισματικής πολιτικής, αναφέρει η κεντρική τράπεζα σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. Τα TLTROs είναι δάνεια που παρέχει η ΕΚΤ σε ευρωπαϊκές τράπεζες με χαμηλότερο επιτόκιο, διευκολύνοντάς τες να χορηγούν δάνεια στους καταναλωτές που με τη σειρά του βοηθά στην τόνωση της οικονομίας. Πρόκειται για την τρίτη φορά που η ΕΚΤ παρέχει στήριξη από το 2014.

Στα της αμερικανικής οικονομίας, υποχώρησε ελαφρώς ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις μειώθηκαν κατά 3.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 223.000 στην εβδομάδα μέχρι τις 2 Μαρτίου.

Στο μεταξύ, αυξήθηκε η αμερικανική παραγωγικότητα στο δ΄ τρίμηνο, μετά από την υποτονική τάση που σημάδεψε μεγάλο μέρος της τωρινής οικονομικής ανάπτυξης. Η παραγωγικότητα των εργαζομένων (σε αγαθά και υπηρεσίες) για κάθε ώρα εργασίας, αυξήθηκε κατά 1,9% σε εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό στο δ΄ τρίμηνο

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019, 16:11