Με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς διατηρούνται και σήμερα στο προσκήνιο οι ανησυχίες για το πρόσφατο ράλι των αποδόσεων των ομολόγων, επισκιάζοντας τις θετικές προσδοκίες για άλλο ένα ισχυρό τρίμηνο στα εταιρικά αποτελέσματα που θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται τις επόμενες ημέρες.

Το επενδυτικό κλίμα επιβαρύνει και η πολιτική ένταση στην Ευρωζώνη, με την ιταλική κυβέρνηση να παραμένει σε τροχιά σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό και το μεταναστευτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δείκτες κινούνται για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος. Την προηγούμενη εβδομάδα ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε τις χειρότερες εβδομαδιαίες απώλειες από τα μέσα Μαρτίου, ενώ ο S&P 500 συμπλήρωσε δύο διαδοχικές πτωτικές εβδομάδες εν μέσω του ράλι των αποδόσεων των ομολόγων στα υψηλότερα επίπεδα από το 2011.
 
Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 46,24 μονάδες (-0,17%) στις 26.404,03 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq χάνει 24,10 μονάδες (-0,30%) στις 7.765,15 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 2,73 μονάδες (-0,10%) στις 2.883,68 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 14 κινούνται με θετικό πρόσημο και 16 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Walgreens Boots Alliance στα 73,46 δολ. με άνοδο 0,95 δολ. ή σε ποσοστό 1,31%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθούν η Coca-Cola με κέρδη 0,92% στα 46,30 δολ. και η Walmart στα 94,04 δολ. με άνοδο 0,78%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση ήταν η Visa (-1,05%), η Verizon Communications (-0,60%) και η American Express (-0,60%).

Η απόδοση στο 10ετες σκαρφάλωσε την προηγούμενη εβδομάδα πάνω και από το 3,23% που αποτελεί υψηλό επτά ετών περίπου. Το ράλι των αποδόσεων ακολούθησε τα ιδιαίτερα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα για την αγορά εργασίας, τα οποία έδειξαν -μεταξύ άλλων- ότι η ανεργία υποχώρησε το Σεπτέμβριο στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1969.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί τις επόμενες ημέρες στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές παρακολουθούν την κόντρα της ιταλικής κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό και τα δημοσιονομικά ελλείμματα, με ένα νέο μέτωπο να ανοίγει στο μεταναστευτικό μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι ότι η Ιταλία θα κλείσει τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της για τους μετανάστες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης