Χαμόγελα επικρατούν στις διεθνείς αγορές μετοχών για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση με τους επενδυτές να αισθάνονται ανακούφιση από την απόφαση των ΗΠΑ και της Κίνας να επιστρέψουν έστω και τον Οκτώβριο στο τραπέζι των εμπορικών διαπραγματεύσεων, αλλά και να λαμβάνουν ώθηση από τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ.

Η επερχόμενη πρόεδρος της ΕΚΤ διαβεβαίωσε πως θα επιμείνει στην πολιτική του προκατόχου της, Μάριο Ντράγκι, προκειμένου να στηρίξει την δοκιμαζόμενη οικονομία της Ευρωζώνης, αλλά και ότι θα εξετάσει τρόπους να μετριαστούν οι παρενέργειες των αρνητικών επιτοκίων για τις τράπεζες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπό τις συνθήκες αυτές τη σημερινή άνοδο στις αγορές οδηγούν οι τράπεζες της Ευρωζώνης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης ενισχύεται 0,7% σε νέα υψηλά ενός μηνός, με τον τραπεζικό δείκτη Euro Stoxx Banks να κάνει άλμα 2%. Εντυπωσιακό είναι το ράλι ισπανικών και ιρλανδικών τραπεζών, ενώ με δυναμική άνοδο ακολουθούν ιταλικές, γερμανικές και γαλλικές τράπεζες.

Ο DAX στη Φραγκφούρτη ενισχύεται 0,85%, ο CAC 40 είναι στο +0,9% και ο FTSE MIB στο Μιλάνο καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,61%. Μόνη παραφωνία μεταξύ των μεγάλων αγορών της ηπείρου είναι το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, που ζει στον πυρετό του Brexit και βλέπει τον FTSE 100 να υποχωρεί σχεδόν 0,8%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολουθεί τους θετικούς ρυθμούς, με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται 1,16% υπερβαίνοντας τις 864 μονάδες. Και εδώ επικεφαλής της κούρσας είναι οι τράπεζες, με τον δείκτη τους στο +1,8%. Η αξία των συναλλαγών προσεγγίζει τα 29 εκατ. ευρώ στις 13:35 μμ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης