Υποχωρούν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη μετά το αρνητικό κλείσιμο των δεικτών της Wall Street στον απόηχο των πρακτικών της αμερικανικής Federal Reserve τα οποία έφεραν στο προσκήνιο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει πτώση 1% στις 22.882,04 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει βουτιά 2%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί σε ποσοστό 1,1%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κατρακυλά 3,6%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει πτώση 0,8%. Μεγάλες απώλειες σημειώνουν και οι δείκτες σε Ταϊβάν και Σιγκαπούρη.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα πρακτικά από την συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής στα τέλη Ιουλίου. Τα πρακτικά έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της Fed ανησυχούν έντονα για τον αντίκτυπο της πανδημίας στην οικονομία και τους κινδύνους που παρουσιάζει στις μεσοπρόθεσμες προοπτικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Fed έχει ήδη μειώσει τα επιτόκια της σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και ουσιαστικά έχει δεσμευτεί να αγοράζει όσο ομόλογα χρειάζονται για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των αγορών.

Τα πρακτικά έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι βρίσκουν ολοένα και πιο δύσκολο να εκτιμήσουν την πορεία της οικονομίας που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πορεία της πανδημίας.

Οι επενδυτές παρακολουθούν παράλληλα με ανησυχία την κλιμακούμενη ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας. Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη διέκοψαν τις συνομιλίες στο εμπόριο, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να ανακοινώνει αυτή την εβδομάδα ότι οι προγραμματισμένες συναντήσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων για την αξιολόγηση της πρώτης φάσης της εμπορικής τους συμφωνίας αναβλήθηκαν, χωρίς να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για τον επόμενο κύκλο συναντήσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης