Απώλειες στο αμερικανικό ταμπλό προμηνύουν τα futures της Wall Street, με τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων να συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία και ενώ οι επενδυτές “διαβάζουν” τα τελευταία στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Τα futures του βιομηχανικού Dow Jones βρέθηκαν να “πέφτουν” 250 μονάδες, χάνοντας ποσοστιαία 0,92%, ενώ τα futures του S&P 500 γνωρίζουν “βουτιά” 0,72% και τα futures του τεχνολογικού Nasdaq υποχωρούν κατά 0,50%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλωστε, η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων και οι ανησυχίες σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού άσκησαν και χθες πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Εν τω μεταξύ, τα ενθαρρυντικά μάκρο για την αμερικανική αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν σήμερα, ενισχύουν τις πιθανότητες η Fed να προβεί σε νέα αύξηση των επιτοκίων ακόμη και τον Μάρτιο – όπως είχε υποδείξει, σύμφωνα με τους αναλυτές, και η τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας.

Πάντως, “άλμα” άνω του 5% γνωρίζει η μετοχή της Amazon, στις προσυνεδριακές συναλλαγές, μετά από τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη δ’ τριμήνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, πτώση 0,7% σημειώνει η μετοχή της Apple, μετά τα κέρδη – ρεκόρ χάρη στις πωλήσεις του iPhone X, τα οποία όμως διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων.

Απώλειες κοντά στο 4% και για τη μετοχή της Alphabet, στον απόηχο των κατώτερων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου.

Επίσης, 8% χάνει προσυνεδριακά η μετοχή της Mattel, έπειτα από την πτώση στις πωλήσεις της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης