Κέρδη καταγράφουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, ανακάμπτοντας μετά το τεχνολογικό sell-off της Δευτέρας, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στη διήμερη συνεδρίαση της Fed που ξεκίνησε σήμερα.

Η αγορά θεωρεί βέβαιο πως αύριο Τετάρτη η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, όμως οι επενδυτές θα αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με το αν η Fed θα επιμείνει σε συνολικά τρεις αυξήσεις επιτοκίων φέτος ή αν θα συσφίξει περαιτέρω τη νομισματική της πολιτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Bloomberg εκτιμούν πως η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει τελικά σε τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων, ωστόσο δεν θεωρούν πιθανό να δώσει σήμα για αυτή της την πρόθεση στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας. Όπως ανέφεραν, ίσως απλώς το υπαινιχθεί.

Οι ανακοινώσεις της Fed αναμένονται αύριο στις 20:00 ώρα Ελλάδας, ενώ μισή ώρα αργότερα θα ακολουθήσει η πρώτη συνέντευξη Τύπου του Τζερόμ Πάουελ από τη θέση του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας.

Τη Δευτέρα οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με ισχυρές απώλειες, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να ηγούνται των απωλειών, μετά τις βαθιές ανησυχίες που “ξύπνησε” στους επενδυτές η είδηση για τις παραβιάσεις που υπέστησαν τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του κοινωνικού δικτύου Facebook.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βουτιά της μετοχή τους Facebook συμπαρέσυρε πτωτικά όλο τον τεχνολογικό κλάδο, που με τη σειρά του άσκησε πιέσεις στην ευρύτερη αγορά.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,50% στις 24.734,94 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,32% στις 2.721,58 μονάδες και ο Nasdaq κερδίζει 0,39% στις 7.372,69 μονάδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης