Σε ανοδικό ξεκίνημα παραπέμπουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση στην οποία η πορεία τους θύμισε τρενάκι του τρόμου, με τη μεταβλητότητα να βρίσκεται στο κόκκινο…

Σήμερα φαίνεται πως έχουν υποχωρήσει οι φόβοι ότι μια εμπορική σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα γίνει πραγματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κλιμάκωση της έντασης σε επίπεδο ρητορικής μεταξύ των δύο χωρών έχει επιβαρύνει την επενδυτική εμπιστοσύνη, προκαλώντας ισχυρούς κλυδωνισμούς στις αγορές τις τελευταίες εβδομάδες.

Ωστόσο, οι αναλυτές σημειώνουν ότι ο πραγματικός αντίκτυπος των μέτρων στις οικονομίες δεν μπορεί ακόμα να αξιολογηθεί με ασφάλεια, ενώ οι προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης παραμένουν ισχυρές.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν περίπου 100 μονάδες, του S&P 14 και του Nasdaq 53.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε πως ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας πάντως κοντά σε χαμηλά πολλών δεκαετιών.

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 24.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 242.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 225.000.

Οι αρχικές αιτήσεις παραμένουν κοντά σε επίπεδα που τελευταία φορά είχαν καταγραφεί την δεκαετία του 1970.

Παραμένουν επίσης κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 300.000 για 161 συνεχείς εβδομάδες. Αυτό είναι το μεγαλύτερο σερί από το 1967.

Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων, ο οποίος εξομαλύνει τη μεταβλητότητα, αυξήθηκε κατά 3.000 αιτήσεις στις 228.250.

Τέλος, οι συνεχιζόμενες αιτήσεις υποχώρησε κατά 64.000 στις 1.808.000, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1973.

Παράλληλα, τα στοχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έδειξαν ότι διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα της χώρας το Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, το έλλειμμα αυξήθηκε 1,6% από τον προηγούμενο μήνα στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 57,6 δισ. δολ. το Φεβρουάριο.

Τόσο οι εισαγωγές όσο και οι εξαγωγές αυξήθηκαν 1,7% από τον Ιανουάριο.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν το έλλειμμα στα 57 δισ. δολ.

Για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου το έλλειμμα αυξήθηκε 22,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης