Ήπια πτωτικά κινούνται σήμερα τα futures των μετοχικών δεικτών της Wall Street, σηματοδοτώντας την ανάγκη για “ανάσα” από το πρόσφατο σερί ιστορικών κλεισιμάτων του αμερικανικού χρηματιστηρίου. Οι επενδυτές αναζητούν καταλύτες που θα δείξουν την τάση στην αγορά μετά από τέσσερις διαδοχικές κερδοφόρες εβδομάδες της Wall Street.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones υποχωρούν κατά 0,19% στις 26.553 μονάδες, τα futures του ευρύτερου S&P καταγράφουν άνοδο ύψους 0,24% στις 2.867 μονάδες και τα futures του τεχνολογικού Nasdaq κινούνται πτωτικά κατά 0,27% στις 7.011 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή στην πλούσια ατζέντα της εβδομάδας, όπου πέραν των εταιρικών αποτελεσμάτων, περιλαμβάνει συνεδρίαση της Federal Reserve, ομιλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και ανακοίνωση στοιχείων για το προσωπικό εισόδημα. Όσον αφορά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Fed, οι επενδυτές δεν περιμένουν κάποια αύξηση επιτοκίων, καθώς θεωρούν πιθανότερο μια τέτοια κίνηση να λάβει χώρα ον Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή και οι τρεις δείκτες της Wall Street τερμάτισαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ, με τον Dow Jones να σημειώνει ράλι 220 μονάδων στον απόηχο των ενθαρρυντικών στοιχείων για το αμερικανικό ΑΕΠ και των δηλώσεων Τραμπ στο Νταβός. Και οι τρεις δείκτες μετρούν τέσσερις διαδοχικές κερδοφόρες εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης