Μικρές μεταβολές σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, παίρνοντας “ανάσα” μία ημέρα μετά την άνοδο του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones πάνω από το επίπεδο των 30.000 μονάδων για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ειδικότερα o Dow Jones χάνει 103 μονάδες ή 0,35% στις 29.942 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 6,25 μονάδες ή 0,17% στις 3.629 μονάδες. Ο Nasdaq κερδίζει 23 μονάδες ή 0,2% στις 12.060 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον βιομηχανικό Dow Jones ακολούθησαν χθες και οι δείκτες S&P 500 και Russell 2000 κλείνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά στο κλίμα αισιοδοξίας που έχει διαμορφώσει η ανάπτυξη των εμβολίων κατά του κορονοϊού, η έναρξη της διαδικασίας για τη μετάβαση της εξουσίας στις ΗΠΑ και η υποψηφιότητα της Τζάνετ Γέλεν για το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές αγορές θα παραμείνουν κλειστές αύριο λόγω της αργίας για την Ημέρα των Ευχαριστιών, ενώ την Παρασκευή θα κλείσουν νωρίτερα.

Οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους σήμερα στα τελευταία οικονομικά στοιχεία τα οποία επιβεβαίωσαν ότι η σφοδρότητα του δεύτερου κύματος της πανδημίας έχει αρχίσει να αποτυπώνεται και στην αγορά εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 30.000 στις 778.000 για την εβδομάδα έως τις 21 Νοεμβρίου, συμπληρώνοντας δυο διαδοχικές ανοδικές εβδομάδες, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, το υπουργείο Εμπορίου διατήρησε αμετάβλητα τα στοιχεία του για το γ΄ τρίμηνο, ανακοινώνοντας αλματώδη ανάπτυξη 33,1% του ΑΕΠ μετά το καταστροφικό β’ τρίμηνο όταν οι περισσότερες πολιτείες αναγκάστηκαν να εφαρμοσουν εκτεταμένα lockdowns για να αντιμετωπίσουν το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Τέλος, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκε για έκτο διαδοχικό μήνα τον Οκτώβριο. Οι νέες παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν κατά 1,3% τον Οκτώβριο από τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Οι επενδυτές περιμένουν πλέον τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed (4-5 Νοεμβρίου) για νέα στοιχεία αναφορικά με το πώς βλέπουν οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης