Ανοδικά κινούνται οι μετοχές του αμερικανικού χρηματιστηρίου καθώς οι μετοχές τεχνολογίας παραμένουν σε τροχιά ανάκαμψης μετά από ένα βίαιο selloff τριών ημερών.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,71% ή 198 μονάδων στις 28.133 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 0,7% ή 23 μονάδες στις 3.422 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται σε ποσοστό 1,1% ή κατά 125 μονάδες στις 11.267 μονάδες.

Η μετοχή της Apple καταγράφει άνοδο 1,6%, “χτίζοντας” πάνω στα κέρδη του 4% της Τετάρτης. Η μετοχή της Tesla κινείται στο +3,9% έπειτα από “άλμα” σχεδόν 11% την Τετάρτη.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία του Elon Musk βίωσε τη χεριότερη πτώση στην ιστορία της. Ανοδικά κινούνται επίσης οι μετοχές των Amazon, Netflix, Alphabet και Microsoft.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σημερινή άνοδος ακολουθεί το ράλι της Τετάρτης, οπότε ο S&P 500 σημείωσε την καλύτερη επίδοση από τον Ιούνιο.

Ο Nasdaq εξήλθε από την περιοχή διόρθωσης μετά το selloff των μεγάλων μετοχών τεχνολογίας που τον παρέσυραν σε πτωτικό έδαφος επί τρεις διαδοχικές ημέρες.

Η τριήμερη πτώση ήρθε εν μέσω της ολοένα και αυξανόμενης ανησυχίας στην Wall Street για μια τεχνολογική φούσκα, καθώς οι μετοχές αυτές ώθησαν τον Nasdaq σε ιστορικά υψηλά επίπεδα παρά το πλήγμα που υπέστη η οικονομία από τον κορονοϊό.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ διατηρήθηκαν σταθερές στις 884.000 την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια ένδειξη ότι η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας χάνει έδαφος έξι μήνες μετά την πανδημία.

Οι αιτήσεις έχουν υποχωρήσει από το υψηλό του Μαρτίου, των 7 εκατ. αλλά παραμένουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης