Μικρές μεταβολές σημειώνουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας στην Ουάσιγκτον και περιμένουν τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Federal Reserve από τη συνεδρίαση του Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones χάνουν 33 μονάδες, του S&P 500 2,50 μονάδες και του Nasdaq 0,25 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζήτημα του εμπορίου παραμένει στο προσκήνιο, παρά τις λίγες ουσιαστικές εξελίξεις. Η αγορά μετοχών φάνηκε ότι βρήκε κάποια στήριξη την Τρίτη στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν υπάρχει τίποτα “μαγικό” στην προθεσμία της 1ης Μαρτίου για τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας, καθώς εκλήφθηκαν σαν σημάδι ότι οι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα μπορεί να μην αυξηθούν αυτόματα στο 25% από το 10% την ημερομηνία αυτή αν δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed (στις 21.00 ώρα Ελλάδας), όπου θα αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για την απόφαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ να “παγώσει” τις μελλοντικές κινήσεις της σε ό,τι αφορά τα επιτόκια.
 
Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα, η Fed ουσιαστικά άφησε να εννοηθεί ότι δεν προχωρήσει σε νέες αυξήσεις επιτοκίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης