Προς νέο ιστορικό υψηλό κινούνται Dow Jones και S&P 500 την Πέμπτη στην Wall Street, μετά την ανακοίνωση από πλευράς Κίνας ότι Πεκίνο και Ουάσινγκτον συμφώνησαν στην σταδιακή κατάργηση των δασμών, που έχουν επιβάλει εκατέρωθεν οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη τους τελευταίους μήνες.

Έτσι, ο βιομηχανικός Dow Jones κινείται ανοδικά κατά 183,18 μονάδες ή 0,67%, με τον ευρύτερο S&P 500 να κερδίζει 15,73 μονάδες ή 0,51% και τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει άνοδο 54,75 μονάδων ή 0,65%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κλάδος των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ενισχύεται κατά 0,8%, ενώ ακόμη ισχυρότερα ανοδικά, κατά 1,1%, κινείται ο κλάδος της ενέργειας.

Οι εξαιρετικά εξαρτώμενες από την πορεία των εξελίξεων στο διεθνές εμπόριο Caterpillar και Boeing βλέπουν τις μετοχές τους να ενισχύονται κατά τουλάχιστον 1,2%, ενώ οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου των ημιαγωγών (chips), όπως οι Micron Technology, Advanced Micro Devices και Skyworks Solutions σημειώνουν όλες τους κέρδη άνω του 1%. Η μετοχή της Apple κερδίζει 0,9%.

Σε εταιρικά νέα, οι Booking Holdings, Disney και Activision Holdings αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τριμήνου τους μετά το κλείσιμο της αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετοχή της Qualcomm σημειώνει άλμα άνω του 7%, μετά την ανακοίνωση – την Τετάρτη – αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, 27 κινούνται με θετικό πρόσημο και 3 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται εκείνες των Wallgreen Boots Alliance, Caterpillar και Dow Inc., ενώ απώλειες καταγράφουν εκείνες των Procter&Gamble, Coca Cola και Merck&Co.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης