Μεγάλη πτώση κατέγραψαν σήμερα οι κινεζικές μετοχές, με τους δύο βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να υποχωρούν στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας περίπου τετραετίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η πτώση σημειώθηκε ύστερα από δημοσιεύματα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα αποκαλύψει νέους δασμούς σε εισαγώμενα κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκ. δολαρίων αυτή την εβδομάδα.

Ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης υποχώρησε κατά 1,11% στις 2.651,79 μονάδες. Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με πτώση κατά 1,41% στις 7.999,35 μονάδες.

Ο δείκτης ChiNext που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, υποχώρησε κατά 1,23% στις 1.349,78 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 206,78 δισεκ. γιουάν (περίπου 30 δισεκ. δολάρια), το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι ετών.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των εταιριών κεραμικών προϊόντων – με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί κατά 2,85%- ενώ ακολούθησαν οι βιομηχανίες επίπλων και χαρτιού.