Μικρές μεταβολές σημειώνουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αφομοιώνουν τις επισημάνσεις στα πρακτικά της Fed.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 7 μονάδες, του S&P 0,50 και του Nasdaq χάνουν 5,50 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα πρακτικά της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ αποτυπώνεται ευρεία στήριξη για νέα αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, με πολλούς αξιωματούχους να δηλώνουν ότι, υπό τον όρο ότι τα οικονομικά στοιχεία παραμείνουν ισχυρά, «πιθανόν σύντομα να είναι κατάλληλο να γίνει άλλο ένα βήμα στην απομάκρυνση της διευκολυντικής πολιτικής».

Ωστόσο, άφησαν να εννοηθεί ότι η όποια σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής θα πρέπει να παγώσει αν οι εντάσεις των ΗΠΑ με εμπορικούς τους εταίρους συνεχίζουν να κλιμακώνονται.

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ στην ετήσια σύνοδο της Fed στο Τζάκσον Χολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι αγορές θα “καταρρεύσουν” αν καθαιρεθεί, στον απόηχο των δηλώσεων του πρώην δικηγόρου του που στράφηκε εναντίον του.

Ο κλοιός σφίγγει γύρω από τον Αμερικανό πρόεδρο αφότου ο πρώην δικηγόρος του Μάικλ Κόεν κατέθεσε στο δικαστήριο ότι εξαγόρασε, έπειτα από αίτημα του Ντόναλντ Τραμπ, τη σιωπή δύο γυναικών που φέρεται να ήταν ερωμένες του Τραμπ, «προκειμένου να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών» για την προεδρία των ΗΠΑ το 2016.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης