Με θετικό πρόσημο αναμένεται να αποχαιρετίσουν το 2017 οι δείκτες της Wall Street καθώς τα futures σκαρφαλώνουν σε ανοδικό έδαφος οδηγώντας τον Dow Jones και τον S&P 500 σε τροχιά για νέα ιστορικά υψηλά.

Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 78 μονάδες μετά το χθεσινό κλείσιμο του δείκτη σε νέο ιστορικό υψηλό. Αυτό ήταν το 71ο ρεκόρ του βιομηχανικού δείκτη φέτος. Για το σύνολο του έτους ο Dow οδεύει για κέρδη 25,6% που αποτελεί την καλύτερη επίδοση από το 2013.

Παράλληλα, τα futures του S&P 500 προσθέτουν 9,25 μονάδες με τον δείκτη να κατευθύνεται για συνολικά κέρδη 20% φέτος. Τέλος, τα futures του Nasdaq κερδίζουν 18,00 με τον τεχνολογικό δείκτη να σημειώνει φέτος ράλι 29%.

Ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται να παραμείνει περιορισμένος και σήμερα καθώς πολλοί επενδυτές και traders συνεχίζουν τις διακοπές τους. Ωστόσο, τα χθεσινά κέρδη στη Wall Street και η ανοδική κίνηση των futures δείχνουν ότι οι επενδυτές δεν φαίνεται να σχεδιάζουν μεγάλες ρευστοποιήσεις λίγο πριν την έλευση του νέου έτους.

Την ίδια στιγμή, εντείνονται οι προσδοκίες ότι η κυβέρνηση του προέδρου Donald Trump μετά το πράσινο φως του Κογκρέσου στη φορολογική μεταρρύθμιση θα στρέψει την προσοχή της σε ένα φιλόδοξο σχέδιο υποδομών αξίας 1 τρισ. δολ. για την ενίσχυση των ρυθμών ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.