Σε μια από τις πιο αρνητικές συνεδριάσεις του φθινοπώρου μετατρέπεται η σημερινή με την πτώση των τιμών στις μετοχές να συνεχίζεται και την αγορά να μην μπορεί ακόμη να εκδηλώσει ικανοποιητική αντίδραση.
Οι αποτιμήσεις των μετοχών είναι ιδιαίτερα ελκυστικές αυτή την στιγμή, ωστόσο κανείς δεν σπεύδει να τοποθετήσει κεφάλαια, τόσο από το εσωτερικό, όσο κι από το εξωτερικό.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, λοιπόν, βυθίζεται σε επίπεδα που είχε να δει από τον Φεβρουάριο του 2017 και ουδείς μπορεί να προβλέψει πως μπορεί να απεγκλωβιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 2,73% στις 624,06 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 34 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 17,6 εκατ. τεμάχια.

Πτώση 2,59% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.638,51 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 3,88% στις 484,30 μονάδες.

Το ΧΑ όχι μόνο δεν μπορεί να εκδηλώσει ούτε τη παραμικρή ανοδική αντίδραση, αλλά αντιθέτως υποκύπτει σε ένα πρωτοφανές sell off, που ακόμη και όλες οι εξελίξεις σε επιχειρηματικό και δημοσιονομικό επίπεδο δεν δικαιολογούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, ο Σαράντης υποχωρεί κατά 8,01%, με την Πειραιώς να βρίσκεται στο -6,31% και τις Motor Oil, Εθνική, Jumbo και Eurobank να ακολουθούν με πτώση ανώτερη του 5%. Άνω του -3% κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Φουρλής, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ και Βιοχαλκο.

Απώλειες που ξεπερνούν το 2% σημειώνουν οι Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν και ΑΔΜΗΕ, ενώ άνω του -1% είναι η πτώση σε Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, ΟΤΕ, Grivalia, ΕΕΕ και Aegean. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΔΕΗ, ΟΛΠ και ΟΠΑΠ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης