Το υπουργείο Οικονομικών του Ισραήλ αύξησε σήμερα τις εισαγωγές μελιού και αυγών στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης για τη μείωση του κόστους διαβίωσης, εν μέσω της αντιπαράθεσης με ντόπιους παραγωγούς.

Ο ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν υπέγραψε εντολή για τον διπλασιασμό των εισαγόμενων φρέσκων αυγών σε ένα δισεκατομμύριο και τον δεκαπλασιασμό της ποσότητας εισαγόμενου μελιού (περίπου 2.000 τόνοι).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εισαγωγές αυγών και μελιού θα αντιπροσωπεύουν πλέον το 30% και το 40%, αντίστοιχα, της εγχώριας αγοράς, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών του Ισραήλ.

Οι αυξανόμενες τιμές έχουν προκαλέσει οργή στους Ισραηλινούς που πασχίζουν να ανακάμψουν από τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας Covid-19, προκαλώντας μία διαμάχη μεταξύ της κυβέρνησης και κορυφαίων προμηθευτών και εισαγωγέων βασικών αγαθών σχετικά με το ποιος ευθύνεται για το κύμα ακρίβειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα αυγά και το μέλι στο Ισραήλ είναι 40% ακριβότερα από ό,τι στο εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης