Η επιδεινούμενη κρίση χρέους της Ελλάδας γίνεται «πολύ επικίνδυνη», αλλά δεν υπάρχει ακόμα ένδειξη ότι εξαπλώνεται σε άλλες χώρες στην ευρωπεριφέρεια, δήλωσε σήμερα ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Τζον Κάνλιφ.

«Δεν βλέπουμε τέτοιες ενδείξεις αυτήν τη στιγμή. Οι χρηματοοικονομικές αγορές δεν δείχνουν να υπάρχει μετάδοση ή εξάπλωση αυτών των κινδύνων στην περιφέρεια» είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο BBC.

«Είναι μια πολύ ασταθής κατάσταση. Είναι μια πολύ ρευστή κατάσταση. Είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση» τόνισε ο Κάνλιφ.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ελπίζει πως η Αθήνα και οι πιστωτές της θα είναι σε θέση να επανεκκινήσουν τις συνομιλίες μετά το δημοψήφισμα και να βρουν έναν τρόπο προκειμένου να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Πραγματικά ελπίζω να μη συμβεί αυτό. Νομίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός, έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλουν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη και οι εταίροι της Ελλάδας έχουν ξεκαθαρίσει ότι θέλουν (η χώρα) να παραμείνει στην Ευρωζώνη» επεσήμανε.

Διαβάστε επίσης: Ανησυχεί η Τράπεζα της Αγγλίας για την ελληνική κρίση
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015, 16:08