Μείωση κατά 31,5% σημείωσε η παραγωγή αυτοκινήτων στη Μ. Βρετανία τον Αύγουστο, έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, καθώς η ζήτηση για ακριβά αυτοκίνητα παρέμεινε αδύναμη παρά τα πρώιμα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η παραγωγή εμπορικών οχημάτων περιορίστηκε κατά 48,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όπως ανακοίνωσε η ένωση αυτοκινητοβιομηχανιών και εμπόρων SMMT (Society of Motor Manufacturers and Traders). Παράλληλα η ένωση αναφέρει ότι πρόκειται για τη μικρότερη πτώση της παραγωγής μέσα στο έτος.

Αναφορικά με το πρώτο οκτάμηνο του έτους η ένωση κάνει λόγο για μείωση της παραγωγής αυτοκινήτων κατά 44,6%, ενώ η παραγωγή εμπορικών οχημάτων περιορίστηκε κατά 62,7%.

“Η συνεχιζόμενη πτώση της παραγωγής εμπορικών οχημάτων αντανακλά την αδυναμία της αγοράς”, δήλωσε ο επικεφαλής της ένωσης, Paul Everitt. “Χρειάζονται συγκεκριμένη δράση για την ενίσχυση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης και των επενδύσεων”, συμπλήρωσε.