Αυτή και αν είναι οικονομική καταστροφή. Μόνο μια τράπεζα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Royal Bank of Scotland, κατέγραψε ζημιές ύψους 27 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Λίγο πάνω λίγο κάτω, από το ελληνικό πακέτο στήριξης του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Ποσό μαμούθ που ουσιαστικά καταγράφει τις μεγαλύτερες ζημίες στην επιχειρηματική ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας.
Οι ζημίες- βουνό αντικατοπτρίζουν διαγραφές στοιχείων ενεργητικού που σχετίζονται με εξαγορές συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς της ολλανδικής ABN Amro το 2007 ύψους 18,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς και λειτουργικές ζημίες ύψους 8,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η RBS, που βρίσκεται στο στόχαστρο για τη σύνταξη που εξασφάλισε ο πρώην διευθύνων σύμβουλός της σερ Φρεντ Γκούντγουιν, ανακοίνωσε αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων.
Δημοσιεύματα στον Τύπο έχουν υποστηρίξει ότι η βρετανική τράπεζα ενδέχεται να περικόψει έως και 20.000 θέσεις εργασίας, που αντιστοιχούν σε ποσοστό λίγο μικρότερο του 10% του συνολικού εργατικού δυναμικού της (220.000 εργαζόμενοι).
Την ίδια ώρα, η βρετανική κοινή γνώμη αντιδρά για την ετήσια σύνταξη 725.000 που έχει εξασφαλίσει ο σερ Φρεντ Γκούντγουιν, πρώην πρόεδρος της τράπεζας παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 50 ετών. Η σύνταξη αυτή επιβαρύνει την τράπεζα.
Ο υπουργός οικονομικών της Βρετανίας Αλιστερ Ντάρλινγκ έχει υποσχεθεί να εξετάσει πώς μπορεί να μειωθεί αυτή η σύνταξη η οποία «δεν δικαιολογείται από μία αποτυχία τέτοιου μεγέθους».