Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση η Ισπανία επιβλήθηκε την Κυριακή με 81-69 της Σερβίας και τερμάτισε στην πρώτη θέση του 10ου ομίλου της φάσης των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

Έχοντας πρώτο σκόρερ τον Ρούμπιο το συγκρότημα του Σκαριόλο κατάφερε να υποτάξει τους «πλάβι» κι έτσι στα προημιτελικά της διοργάνωσης θα βρει στον δρόμο του την Πολωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίπαλο η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, η οποία σήμερα υπέστη την πρώτη της ήττα στη διοργάνωση, θα βρει απέναντί της την Αργεντινή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου αποβλήθηκε από την αναμέτρηση ο Γιόκιτς, ο οποίος μέσα σε δύο λεπτά χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ και τεχνική ποινή.

Κορυφαίος παίκτης των Σέρβων ήταν ο Μπογκντάνοβιτς με 26 πόντους και 10 ριμπάουντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σερβία μπήκε δυναμικά στο παρκέ και με τον Γιόβιτς να διακρίνεται στη δημιουργία και τον Μπογκντάνοβιτς στην εκτέλεση, σήκωσε γρήγορα κεφάλι στο σκορ, κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο +7 (13-20).

Ωστόσο, με το… καλημέρα του δευτέρου δεκαλέπτου οι Ισπανοί βρήκαν ρυθμό από τα 6,75μ. (6/10τρ.), σημειώνοντας την ανατροπή και παίρνοντας το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +8 (45-37).

Χωρίς να κατεβάσουν ταχύτητα στην επίθεση και έχοντας «αναχαιτίσει» τη γραμμή ψηλών των Σέρβων, αφήνοντας τον Μπογκντάνοβιτς να παλεύει μόνος τους, οι Ίβηρες «εκτόξευσαν» τη διαφορά στο +21 (63-42 στο 26′), υποχρεώνοντας τους «πλάβι» να… παλεύουν με τις κακές επιλογές και τα νεύρα τους (σ.σ. αποβλήθηκε με τεχνική ποινή ο Γιόκιτς στην τρίτη περίοδο).

Ο Τζόρτζεβιτς έπαιξε το τελευταίο του χαρτί στον… επίλογο του αγώνα, ρίχνοντας στο παρκέ τρεις κοντούς (Γιόβιτς, Μπογκντάνοβιτς, Μίτσιτς), αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να ρίξει σε μονοψήφιο αριθμό τη διαφορά. Ο Σκαριόλο απάντησε με την ίδια τακτική και η Ισπανία χωρίς να αγχωθεί έφτασε άνετα στο τελικό 81-69.

 

 

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 45-37, 67-56, 81-69.

 

ΙΣΠΑΝΙΑ (Σέρτζιο Σκαριόλο): Κλαβέρ 14 (1), Φερνάντεθ 7 (1), Γκασόλ 11, Ερνανγκόμεζ Χ. 3 (1), Ερνανγκόμεζ Γ. 7, Γιουλ 9, Οριόλα 6, Ρίμπας 5 (1), Ρούμπιο 19 (2).

ΣΕΡΒΙΑ (Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς): Μπίρτσεβιτς 3 (1), Μπιέλιτσα 3, Μπογκντάνοβιτς 26 (2τρ., 10ρ., 6ασ.), Γκούντουριτς, Γιόκιτς 6, Γιόβιτς 4, Λούτσιτς 8, Μαριάνοβιτς, Μίτσιτς 5), Μιλουτίνοβ 7, Ραντούλιτσα 7, Σιμόνοβιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης