Το εγκώμιο της Εθνικής Γαλλίας και του ομοσπονδιακού τεχνικού της, Βενσάν Κολέ, έπλεξε ο Γκρεγκ Πόποβιτς, μετά την πρώτη ήττα-αποκλεισμό της Team USA σε Παγκόσμιο Κύπελλο από το 2006 και του θριάμβου της Ελλάδας, στα ημιτελικά εκείνης της διοργάνωσης.

Οι «τρικολόρ» έδωσαν τέλος στο αήττητο σερί των 48 αγώνων των ΗΠΑ, φράζοντας τους το δρόμο για το τρίτο διαδοχικό χρυσό, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Team USA να απαντά μετά τον αποκλεισμό…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάθε ήττα πονάει και σε αυτή την περίπτωση πονάει περισσότερο. Ωστόσο, η ζωή συνεχίζεται… », είπε αρχικά ο Πόποβιτς και συνέχισε: «Θα θέλαμε να έχουμε κερδίσει, αλλά είμαστε όλοι ώριμοι, έχουμε οικογένειες και η ζωή συνεχίζεται… Δε θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανος για αυτούς τους 12 παίκτες που είχα στη διάθεσή μου, οι οποίοι θυσίασαν το καλοκαίρι τους για να έρθουν και να αγωνιστούν. Έκαναν σπουδαία δουλειά και είμαι πάρα πολύ υπερήφανος γι` αυτούς».

Όσο για τους αστέρες των ΗΠΑ, οι οποίοι γύρισαν την πλάτη στην Team USA, πριν το Παγκόσμιο, δήλωσε: «Το θέμα δεν είναι ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν τους άλλους παίκτες. Δεν υπάρχει αυτό. Υπάρχουν μόνο οι παίκτες που είναι εδώ μαζί μας και έκαναν σπουδαία δουλειά».

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν για τους αγώνες κατάταξης των θέσεων 5-8, όπου θα βρουν απέναντι τους τη Σερβία, με το συγκεκριμένο ζευγάρι να ήταν πριν το τουρνουά το φαβορί για τον τελικό. Ωστόσο, το σενάριο αυτό άλλαξε μετά τον αποκλεισμών των «πλάβι» και των Αμερικανών. Μιλώντας για τη δική του περίπτωση, ο Πόποβιτς πρόσθεσε: «Ο Βενσάν Κολέ και το επιτελείο του έκαναν σπουδαία δουλειά. Είναι η κορυφαία ομάδα που είχε ποτέ η Γαλλία, με τους παίκτες να τα δίνουν όλα και στις δύο μεριές του παρκέ. Οι Γάλλοι ήταν υπέροχοι απόψε. Στο τέλος, η εμπειρία και η εκτέλεσή τους φάνηκαν. Αυτό είναι υπέρ των Γάλλων διεθνών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης