Στο 5ο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του, ο 39χρονος Λουίς Σκόλα, έκανε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αλλά η αλήθεια είναι πως αν μπορούσε θα τα αντάλλασε με το χρυσό μετάλλιο στην Κίνα. Στον τελικό απέναντι στην Ισπανία, δεν μπόρεσε να «λυθεί» από το στενό μαρκάρισμα της αντίπαλης άμυνας. Ο Σκόλα σημείωσε μόλις 8 πόντους, εκ των οποίων τους 6 από τη γραμμή των βολών! Πριν τον τελικό, ο Σκόλα μετρούσε 19,3 πόντους και 8,1 ριμπάουντ ανά παιχνίδι στα παρκέ της Κίνας.

Ο Σκόλα έχασε και την ευκαιρία να γίνει ο γηραιότερος Παγκόσμιος Πρωταθλητής, σε ηλικία 39 ετών, 4 μηνών και 17 ημερών. Τελικά, τον τίτλο αυτόν πανηγυρίζει από την Κυριακή (15/9) ο Μαρκ Γκασόλ που είναι 34 χρόνων, 7 μηνών και 18 ημερών, σπάζοντας το ρεκόρ του Ντομινίκ Ουίλκινς (34 ετών, 7 μηνών, 3 ημερών) που κρατούσε από το 1994.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και λυπημένος, λοιπόν ο Λουίς Σκόλα, την ίδια ώρα δήλωσε για το ασημένιο μετάλλιο, δεύτερο στην ιστορία της Αργεντινής: «Θα καταλάβουμε τι ακριβώς έχουμε πετύχει… όσο περνά ο καιρός».

Ο Λουίς Σκόλα είπε συγκεκριμένα: «Τώρα είμαστε λυπημένοι, αλλά πρέπει να συγχαρούμε την Ισπανία… Όχι αντιστρόφως: πρώτα συγχαίρουμε την Ισπανία. Μετά μπορούμε να είμαστε λυπημένοι. Όσο για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, θα καταλάβουμε τι ακριβώς έχουμε πετύχει… όσο περνά ο καιρός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης