Σε μια άτυπη συνάντηση Κορυφής εξελίσσεται ο τελικός του Μουντιάλ την Κυριακή στο Ρίο, μεταξύ του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και της γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία θα μεταβεί στη Βραζιλία για να εμψυχώσει την Εθνική της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου!

«Προβλέπουμε διμερείς συναντήσεις με τους ηγέτες των χωρών που θα είναι παρόντες στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου», δήλωσε σήμερα ο Γιούρι Ουσάκοφ, σύμβουλος του Κρεμλίνου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων. «Μέχρι στιγμής, ο κατάλογος των προσωπικοτήτων δεν έχει καθορισθεί, αλλά μπορώ να υποθέσω ότι θα είναι η Γερμανία και ορισμένες άλλες χώρες (…) και θα έχουμε άτυπες συναντήσεις», είπε ο Ουσάκοφ, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παρουσία του Ρώσου προέδρου στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι ήδη προγραμματισμένη, καθώς ο Πούτιν θα πάρει από την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ τη σκυτάλη της επόμενης διοργάνωσης του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στην Ρωσία το 2018.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος Πούτιν θα συμμετέχει στην 6η Σύνοδο Κορυφής των 5 μεγάλων αναδυομένων χωρών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), που θα διεξαχθεί στη Φορταλέτσα της Βραζιλίας, 13-16 Ιουλίου.

Από την άλλη η Μέρκελ, γνωστή φανατική οπαδός του ποδοσφαίρου θα μεταβεί στην Βραζιλία μαζί με τον Γερμανό πρόεδρο Γιόαχιμ Γκάουκ για να υποστηρίξουν την εθνική ομάδα της Γερμανίας στον τελικό εναντίον της Αργεντινής, όπως επιβεβαιώθηκε σε ανακοίνωση της γερμανικής προεδρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης