Για την πρωτιά του Ε’ ομίλου θα δώσουν την «μάχη» στην «Αρένα Φόντε Νόβα» η Ελβετία και η Γαλλία, (22:00, NEΡΙΤ),  που θα τους απομακρύνει περισσότερο από την περίπτωση να αντιμετωπίσουν την Αργεντινή στην επόμενη φάση των νοκ άουτ αγώνων.

Νίκη με ανατροπή από 1-0 σε 2-1 πέτυχαν στο πρώτο παιχνίδι τους στο Μουντιάλ οι Ελβετοί, που έχουν βάλει ως στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση. Μια ομάδα που βασικό της χαρακτηριστικό είναι η πειθαρχία και η καλή κυκλοφορία της μπάλας θέλει να δημιουργήσει προβλήματα στους Γάλλους και να πάρει τους τρεις πόντους της νίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη πλευρά, οι «πετεινοί» που έδειξαν τις προθέσεις τους από την αρχή του Μουντιάλ, επικρατώντας 3-0 της Ονδούρας, έχουν βάλει στόχο την νίκη απέναντι στην Ελβετία που θα τους εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο. Ο τεχνικός των Γάλλων, Ντιντιέ Ντεσάν έχει δημιουργήσει ένα αξιόλογο σύνολο με αιχμή του δόρατος τον Καρίμ Μπενζεμά, που είναι ο φόβος και ο τρόμος της αντίπαλης εστίας.

Να σημειωθεί ότι όποιος παίκτης της Γαλλίας πετύχει γκολ απέναντι στην Ελβετία θα φτάσει τα 100 τέρματα των «τρικολόρε» σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι στην πόλη Ρεσίφε για τον Δ’ όμιλο ή αλλιώς όμιλο του «θανάτου», η Ιταλία θα αναμετρηθεί με την έκπληξη Κόστα Ρικα (19:00, ΝΕΡΙΤsports). Και οι δύο ομάδες έχουν από 3 βαθμούς και ο νικητής παίρνει το προβάδισμα για την πρώτη θέση και την πρόκριση στην φάση των «16».

Στην τελευταία αναμέτρηση της ημέρας (01:00, ΝΕΡΙΤsports), Ονδούρα και Εκουαδόρ παίζουν  για να μείνουν «ζωντανές» στην διοργάνωση, ξεκάθαρα δε και οι δύο ομάδες είναι μεγάλα αουτσάιντερ.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης