Η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της Εθνικής Βραζιλίας έμελλε να γραφτεί από… γερμανικό μελάνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 8η Ιουλίου του 2014 θα μνημονεύεται πάντα ως αποφράδα ημέρα για τη «σελεσάο», καθώς οι Βραζιλιάνοι είδαν όχι μόνο το όνειρο τους για την κατάκτηση του Μουντιάλ να καταρρέει σαν πύργος με τραπουλόχαρτα, αλλά έγιναν μάρτυρες στην πλέον ταπεινωτική ήττα του αντιπροσωπευτικού τους συγκροτήματος με 7-1 σκορ από τη Γερμανία. 

Αυτό που συνέβη στο «Μινεϊράο» πραγματικά δεν έχει προηγούμενο. Η οικοδέσποινα της διοργάνωσης, μετά το πρώτο γκολ που δέχτηκε πέταξε… λευκή πετσέτα και οι παίκτες της «νασιοναλμανσαφτ» μετέτρεψαν το παιχνίδι σε «πάρτι», χορεύοντας σάμπα τους παίκτες του Σκολάρι, που έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν.

Οι Γερμανοί σε διάστημα έξι λεπτών πέτυχαν τέσσερα γκολ στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης και ανάγκασαν κάποιους οπαδούς της «σελεσάο» να βάλουν τα κλάματα και κάποιους άλλους να αποδοκιμάζουν εν χορώ όλους τους Βραζιλιάνους διεθνείς, με τον Φρεντ να αποδεικνύεται ο πιο… δημοφιλής στις «γιούχες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H ομάδα του Λεβ πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ, που θα προκύψει από τον δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα στην Αργεντινή και την Ολλανδία (9/7, 23.00).
Kι όμως είναι αλήθεια...
Τον «χορό» των γκολ για τους Γερμανούς άνοιξε ο Μίλερ μόλις στο 11ο λεπτό. Το 2-0 έγινε για τα «πάντσερ» στο 23′ από τον Κλόζε, δύο λεπτά αργότερα ο Κρόος ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ, ενώ ένα λεπτό αργότερα «χτύπησε» εκ νέου.

Στο 29′ ο Κεντίρα προσέθεσε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ, κάνοντας το 5-0, για να αναλάβει στη συνέχεια δράση ο Σίρλε, βρίσκοντας δίχτυα στο 69′ και στο 79′. Το μοναδικό γκολ των Βραζιλιάνων το σημείωσε στο 90+1′ ο Όσκαρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μίροσλαβ Κλόζε με το τέρμα που πέτυχε, έγραψε ιστορία, καθώς έφτασε τα 16 γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο και ξεπέρασε τον Ρονάλντο, που μέχρι πρότινος είχε τα περισσότερα τέρματα στη διοργάνωση.

(Τα γκολ του αγώνα)

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους δεν μπορούσαν να φανταστούν οι Βραζιλιάνοι αυτό το άνευ προηγουμένοΟ Μίλερ ανοίγει το σκορ για τους Γερμανούςυ «κάζο» που εκτυλίχθηκε στο Μπέλο Οριζόντε για την ομάδα τους.

Η ομάδα του Σκολάρι, χωρίς το μεγάλο της αστέρι, τον Νεϊμάρ ήταν δεδομένο ότι θα χάσει μεγάλο μέρος της δυναμικότητάς της, ωστόσο η απουσία που τελικά έβγαλε… μάτια ήταν αυτή του αρχηγού της και «στυλοβάτη» της άμυνάς της, Τιάγκο Σίλβα (ήταν τιμωρημένος λόγω καρτών).

Ο λόγος είναι προφανής. Οι Γερμανοί έστησαν πάρτι στην άμυνα των διοργανωτών και την έκαναν να θυμίζει παιδική χαρά, αναγκάζοντας τον Ζούλιο Σέζαρ σε διάστημα μισής ώρας να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του 5 φορές.

Η αρχή του κακού για τους Βραζιλιάνους έγινε στο 11ο λεπτό. Και η τραγική ειρωνεία ήταν ότι στα πρώτα λεπτά οι παίκτες του Σκολάρι έδειχνα πιο δραστήριοι, κάνοντας μία-δύο επισκέψεις στα καρέ του Νόιερ.

Οι Γερμανοί βέβαια είχαν ρίξει την προειδοποιητική βολή στο 8ο λεπτό με το σουτ του Κεντίρα από το σημείο του πέναλτι να βρίσκει στην πλάτη του Σβαϊνστάιγκερ, ενώ η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα.

Πάντως δεν χρειάστηκε πάντως να περιμένουν αρκετά για να πανηγυρίσουν, καθώς τρία λεπτά αργότερα ο Κρόος εκτέλεσε κόρνερ δίδοντας την ευκαιρία στον αμαρκάριστο Μίλερ να «γράψει» το 1-0 με το 5ο του γκολ στη διοργάνωση.Οι Γερμανοί πανηγυρίζουν

Αυτό το τέρμα επέφερε την απογοήτευση στις τάξεις των Βραζιλιάνων οπαδών, ωστόσο οι φίλοι της «σελεσάο» δεν είχαν δει τα χειρότερα.

Από το 23ο μέχρι το 29ο λεπτό οι Γερμανοί «ασέλγησαν» επάνω στο ποδοσφαιρικό «πτώμα» των «καριόκας», πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ με τους Κλόζε (με το 16ο του τέρμα έγινε ο πρώτος σκόρερ στηνΙστορία των Μουντιάλ), Κρόος (2) και Κεντίρα.

Ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 5-0 υπέρ της Γερμανίας, ωστόσο άπαντες αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι ήταν πραγματικότητα.

Κι όμως ήταν πέρα για πέρα αληθινό το εν λόγω σκορ, με τους φίλους της Βραζιλίας στη λήξη του ημιχρόνου να αποδοκιμάζουν εν χορώ τους παίκτες του Σκολάρι, που έμελλε να γίνουν πρωταγωνιστές στο παιχνίδι-ντροπή για την εθνική ομάδα της χώρας, που λατρεύει όσο καμία άλλη το ποδόσφαιρο.

Ενώ θα περίμενε κανείς τους Γερμανούς να ρίξουν ταχύτητα και τους Βραζιλιάνους να ανεβάσουν στροφές στην επανάληψη για να μειώσουν την έκταση του διασυρμού, συνέβη ακριβώς το αντίθετο.

Με εξαίρεση τα πρώτα οκτώ λεπτά του β΄μέρους όπου ο Νόιερ νίκησε κατά σειρά τους Όσκαρ και εν συνεχεία δύο φορές τον ΠαουΟ Τιάγκο Σίλβα παρηγορει τον Νταβίντ Λουίζλίνιο, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του, στη συνέχεια μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο και αυτή ήταν τα «πάντσερ».

Το συγκρότημα του Λεβ δεν έδειξε κανένα έλεος απέναντι στην οικοδέσποινα και έφτασε στο έκτο του γκολ, στο 69΄, με σκόρερ το Σούρλε μετά την ασίστ του Λαμ.

Δέκα λεπτά αργότερα και πάλι ο άσος της Τσέλσι βρήκε για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα του Σέζαρ, αναγκάζοντας ακόμη και τους Βραζιλιάνους στις εξέδρες να χειροκροτήσουν αυτόν και τους συμπαίκτες του.

Τελικά, στο 90΄ κι αφού ένα λεπτό νωρίτερα ο Οζίλ είχε αστοχήσει στο τετ-α-τετ με το Ζέζαρ, ο Όσκαρ με σουτ πέτυχε το τελικό 7-1, που θα στοιχειώνει αιώνια τη «σελεσάο».

Οι Γερμανοί σίγουρα επηζητούσαν εκδίκηση από τους Βραζιλιάνους για τον χαμένο τελικό του Μουντιάλ του 2002, ωστόσο ότι θα υποχρέωναν την αντίπαλό τους στην πιο βαριά ήττα της ιστορίας της σε Παγκόσμια Κύπελλα δεν περνούσε ούτε ως σκέψη στα πιο τρελά τους όνειρο. Nothing ιs impossible όμως όταν μιλάμε για τον βασιλιά τον σπορ. Κι εμείς οι Έλληνες το γνωρίζουμε καλά από το 2004.

Βραζιλία-Γερμανία 1-7 (ΝΕΡΙΤ)

Γκολ: 90+1′ Όσκαρ – 11′ Μίλερ, 23′ Κλόζε, 25′, 26′ Κρος, 29′ Κεντίρα,  69′, 79′ Σίρλε

Κίτρινες: Ντάντε (Βραζιλία)

Βραζιλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ζούλιο Σέζαρ, Μαρσέλο, Νταβίντ Λουίζ, Ντάντε, Μαϊκόν, Λουίς Γκουστάβο, Φερναντίνιο (46’ Παουλίνιο), Μπερνάρντ, Όσκαρ, Χουλκ (46’ Ραμίρες), Φρεντ

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς (46’ Μερτεζάκερ), Μπόατενγκ, Λαμ, Κεντίρα (76’ Ντράξλερ), Σβαϊνστάιγκερ, Κρος, Εζίλ, Μίλερ, Κλόζε (58’ Σίρλε)
Ο Λαμ προσπαθει να δώσει κουράγιο στον Όσκαρ
Ο Σίρλε πανηγυρίζει το δεύτερο γκολ του
Ο οπαδός της Βραζιλίας δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη στο Μινεϊράο
Ο Μαρσέλο περίλυπος
Το παγωμένο βλέμμα του Σκολάρι τα λέει όλα
Ο Κλόζε μόλις έχει σκοράρει γράφοντας ιστορία
Ο Κρόος πανηγυρίζει το γκολ του
Ο Μίλερ μόλις έχει ανοίξει το σκορ
Η σέντρα του αγώνα

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης