H Γερμανία είναι η πρώτη ομάδα που έκλεισε θέση για τα ημιτελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Τα «πάντσερ» με γκολ του Χούμελς επικράτησαν με 1-0 σκορ της Γαλλίας στο «Μαρακανά» και πήραν το εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης, στέλνοντας σπίτι τους τους «τρικολόρ».

(To γκολ που έκρινε το παιχνίδι)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γερμανία σχεδόν με το καλημέρα πήρε προβάδισμα στο σκορ όταν ο Κρόος με γέμισμα από φάουλ βρήκε μέσα στην περιοχή της Γαλλίας τον Χούμελς που με δύσκολη κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 13΄.

Η Γαλλία άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση μετά το πρώτο ημίωρο του αγώνα και στο 34΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Γκρισμάν έκανε το γύρισμα ο Βαλμπουενά έπιασε το σουτ ο Νόιερ απέκρουσε με δυσκολία αλλά η μπάλα κατέληξε στον Μπενζεμά που όμως δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντινή απόσταση.

Στην επανάληψη η Γαλλία μπήκε δυναμικά και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων ενώ οι Γερμανοί περίμεναν τους αντιπάλους τους πίσω από την σέντρα. Παρόλα αυτά όμως οι «τρικολόρ» δεν μπορούσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα την ομάδα του Λεβ που ήταν στημένη καλά στην άμυνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενδεικτικό όμως της οπισθοχώρησης της «Νασιοναλμανσαφτ» είναι ότι το πρώτο της σουτ στο β΄ ημίχρονο έγινε στο 70΄ από τον Σούρλε.

Στο 75΄ ο Μπενζεμά έχασε ακόμα μια καλή ευκαιρία όταν πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή των Γερμανών αλλά ο Χούμελς τον σταμάτησε σωτήρια με τάκλιν. Στο 82΄η Γερμανία έχασε απίστευτη ευκαιρία να κλειδώσει το αποτέλεσμα όταν μετά από αντεπίθεση η μπάλα έφτασε στον Σούρλε που ήταν αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι αλλά το συρτό σουτ που επιχείρησε εξουδετερώθηκε από τον Λιορίς.

Στο 88΄ και πάλι ο Σούρλε σούταρε από καλή θέση αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στο σώμα του Βαράν. Στις καθυστερήσεις ο Μπενζεμά δεν κατάφερε να στείλει τον αγώνα στην παράταση αφού το δυνατό σουτ που έπιασε αποκρούστηκε από τον Νόιερ.

Γαλλία-
Γερμανία 0-1 

Γκολ: 12′ Χούμελς

0-1: Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κρόος ο Χούμελς πηδάει πιο ψηλά από όλους στην καρδιά της άμυνας των «τρικολόρ» και άνοιξε το σκορ για τα «πάντσερ».

Κίτρινες: Κεντίρα (Γερμανία), Σβαϊνστάιγκερ (Γερμανία)

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ντεμπισί, Εβρά, Σακχό (72′ Κοσιελνί), Βαράν, Ματουϊντί, Βαλμπουενά (85’Ζιρού), Καμπάιγ (73′ Ρεμί), Πογκμπά, Μπενζεμά, Γκριεζμάν

Γερμανία (Χόακιμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Χούμελς, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ (83′ Γκέτσε), Κεντίρα, Κρόος (90+2′ Κράμερ), Μίλερ, Κλόζε (69′ Σίρλε)
Μάχη στους αιθέρες του Μαρακανά
Ο Χούμελς στη φάση του γκολ
Ο Γιορίς βλέπει την μπάλα να... αναπαύεται στο βάθος της εστίας του
Μονομαχούν για την στρογγυλή θεά Ντεμπισί και Οζίλ
H ενδεκάδα της Γερμανίας
H ενδεκάδα της Γαλλίας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης