Την πρόθεση των Αλγερινών διεθνών να χαρίσουν τα 6,2 εκατ. ευρώ που τους αντιστοιχούν για την πορεία τους μέχρι τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου στους Παλαιστίνιους, αποκάλυψαν δύο διαφορετικές πηγές.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Ιορδανό δημοσιογράφο-ποδοσφαιρικό αναλυτή Βαλίντ Νάντα αλλά και την ολλανδική εφημερίδα «Algemeen Daglblad», οι διεθνείς σκοπεύουν να προσφέρουν τα χρήματα που θα τους δοθούν από την ομοσπονδία της χώρας (περίπου 6,2 εκατ. ευρώ) στους Παλαιστίνιους, καθώς όπως φέρεται να δήλωσε ο εκ των πιο πολύτιμων παικτών τους στο Μουντιάλ, ο Ισλάμ Σλιμανί, «αυτοί τα έχουν περισσότερη ανάγκη από μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι, αν όντως οι ποδοσφαιριστές προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση, η ομοσπονδία κινδυνεύει με τιμωρία από τη FIFA, καθώς, όπως είναι γνωστό, η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν επιτρέπει τη σύνδεση οποιουδήποτε είδους πολιτικού μηνύματος με το ποδόσφαιρο.

Πρόσφατα τιμώρησε με πρόστιμο την ομοσπονδία της Αργεντινής για ένα πανό που αναρτήθηκε σε φιλικό με τη Σλοβενία, στο οποίο αναγραφόταν: «Τα Φόκλαντ ανήκουν στην Αργεντινή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης