Σοκ έχει προκαλέσει στους κόλπους του αθλητικού και ειδικότερα του ποδοσφαιρικού κόσμου η σύλληψη στελέχους εταιρείας που συνεργάζεται με τη FIFA στο Ρίο ντε Τζανέιρο, για φερόμενη μεταπώληση εισιτηρίων στη μαύρη αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός Ρέι Γουίλαν, διευθυντής της Match Hospitality, συνελήφθη τα ξημερώματα της Τρίτης σε υπερπολυτελές θέρετρο της περιοχής, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα παράνομης πώλησης εισιτηρίων του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2014!

Η Match Hospitality είχε αναλάβει την παροχή εισιτηρίων VIP της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, καθώς και των εισιτηρίων εισόδου στα στάδια, στα αεροπλάνα και στα πολυτελή ξενοδοχεία.

Για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί ακόμη 11 άτομα που θεωρούνται μέλη της διεθνούς συμμορίας, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης «Jules Rimet». Την περασμένη εβδομάδα εκτός από τις ανωτέρω συλλήψεις η αστυνομία κατέσχεσε 131 εισιτήρια του Μουντιάλ που μεταπωλήθηκαν παράνομα από το κύκλωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η σπείρα φέρεται να δρούσε επί πολλά χρόνια, αποκομίζοντας κέρδη-μαμούθ, μέσω ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Επί της ουσίας, αγόραζε κανονικά τα εισιτήρια από τη FIFA και εν συνεχεία πλησίαζε εύπορους ποδοσφαιρόφιλους και τα μεταπωλούσε σε πολύ υψηλότερες τιμές, κερδίζοντας παράνομο όφελος έως 300.000 ευρώ ημερησίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της παράνομης δράσης της αποκόμιζε έσοδα, ύψους 90 εκατ. δολαρίων, σε κάθε τουρνουά! Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η συμμορία αισιοδοξούσε ότι θα πετύχαινε κέρδος ύψους 16.000 δολαρίων για κάθε εισιτήριο που θα πωλούσε στη μαύρη αγορά για τον τελικό της 13ης Ιουλίου, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αστυνομία.

Εδώ έγινε η σύλληψη του διευθυντή της Match HospitalityΟι συλληφθέντες θα κληθούν να απολογηθούν για κατηγορίες που αφορούν -μεταξύ άλλων- σε ξέπλυμα χρήματος, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράνομη πώληση εισιτηρίων.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία είχε καταβάλει το ποσό των 240 εκατ. δολαρίων προκειμένου να εξασφαλίσει το δικαίωμα πώλησης εισιτηρίων στο Μουντιάλ του 2010 στη Ν. Αφρική και του 2014 στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με τη FIFA, από τα 3 εκατ. εισιτήρια προς πώληση για το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, τα 445.500 είχαν διανεμηθεί στη Match Hospitality.

Ο χάρτης της σπείρας. Ως εγκέφαλος φέρεται ο ίδιος ο Γουίλαν

Η ιστοσελίδα της Match Hospitality

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης