Ηχηρή απάντηση σε όσους βιάστηκαν να τις… ξεγράψουν στον 8ο όμιλο του Μουντιάλ έδωσαν οι «αλεπούδες της ερήμου».

Η Αλγερία, σε διάστημα 12 λεπτών στο πρώτο μέρος του αγώνα με τη Νότια Κορέα πέτυχε τρία γκολ, καταφέρνοντας εν τέλει με το ευρύ 4-2 να πετύχει την πρώτη νίκη της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκρότημα του Χαλίλχοτζιτς έτσι κρατήθηκε ζωντανό στη μάχη της πρόκρισης για τους «16» και πλέον χρειάζεται έναν βαθμό στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τη Ρωσία, για να κατακτήσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα «ντόρτια» απέναντι στους ασιάτες έχουν ιστορική σημασία, καθώς η Αλγερία έγινε η πρώτη αφρικανική ομάδα που σκοράρει τέσσερα γκολ σε Μουντιάλ.

Τα γκολ των νικητών τα πέτυχαν οι Σλιμανί (26′), Χαλίς (28′), Τζαμπού (38′) και Μπραχίμι στο 62′. Για την ομάδα του Χονγκ μείωσε αρχικά ο Σον Χέουνγκ-μιν στο 50΄ και στο 74΄ ο Κου Για-σεολ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Τα γκολ του αγώνα)

Από το ξεκίνημα οι παίκτες του Βαχίντ Χαλίλχοζιτς έδειξαν τις διαθέσεις τους και μπορεί στο 5ο λεπτό ο διαιτητής, Ρολντάν, να έκλεισε τα μάτια στο καθαρό πέναλτι που έγινε στον Φενγκουλί, ωστόσο, δεν το έβαλαν κάτω και «καθάρισαν» το παιχνίδι από το πρώτο 45λεπτο.

Από βαθιά μπαλιά στο 26΄ ο Σλιμανί μπήκε στην περιοχή και παρά το μαρκάρισμα δύο παικτών της Κορέας πλάσαρε το Γιουνγκ (1-0). Δεν είχαν περάσει καλά-καλά δύο λεπτά και ο Χαλίς με καρφωτή κεφαλιά, μετά την άστοχη έξοδο του Νοτιοκορεάτη γκολκίπερ, «έγραψε» το 2-0 μέσα σε αποθέωση.

Στο 38΄ ο Τζαμπού, με άψογο πλασέ, μετά την ασίστ του Σλιμανί, «σφράγισε» τη νίκη για την Αλγερία, η οποία έφτασε τους 3 βαθμούς και είναι πολύ πιθανό να της αρκεί και η ισοπαλία στο ματς με τη Ρωσία (σ.σ. ακόμη και με ήττα μπορεί να περάσει) για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Μουντιάλ (στο άλλο ματς του ομίλου το Βέλγιο θα αντιμετωπίσει της Νότια Κορέα).

Οι Νοτιοκορεάτες τα έπαιξαν όλα για όλα στο δεύτερο μέρος. Είχαν ένα εκρηκτικό 15λεπτο, διάστημα στο οποίο πέτυχαν ένα γκολ με τον Σον στο 50΄ κι έχασαν άλλες δύο σπουδαίες ευκαιρίες, αλλά οι Αλγερινοί αφυπνίστηκαν γρήγορα και στο 62΄ προηγήθηκαν με 4-1 με το πλασέ του Μπραχίμι, μετά το εκπληκτικό 1-2 με τον Φενγκουλί.

Δεν το έβαλε κάτω το συγκρότημα του Χονγκ Μιούνγκμπο και στο 74΄ μείωσε σε 4-2 με τον Κου Για-σεολ, αλλά δε μπόρεσε να κάνει τίποτα περισσότερο.

Ν. Κορέα-Αλγερία 2-4 (ΝΕΡΙΤ SPORTS, ΝΕΡΙΤ HD)

Γκολ: 50′ Σον, 72′ Κου – 26′ Σλιμανί, 28′ Χαλίσε, 38′ Ντζαμπού, 62′ Μπραχίμι

Κίτρινες: Λι (N. Kορέα), Μπουχέρα (Αλγερία), Χαν (N. Kορέα)

Ν. Κορέα (Μπο Χονγκ): Γιουνγκ, Γιουν, Κβον Κιμ, Χο Χονγκ, Γιονγκ Λι (64′ Χο Λι), Κι, Τσουνγκ Γιονγκ Λι, Κου, Χαν, Τσου Γιουνγκ Παρκ Ζ(58′ Γκιου Κιμ), Σον

Αλγερία (Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς): Εμπολί, Μπουχέρα (89′ Μπελκαλέμ), Μεσμπά, Χαλίσε, Μαντί, Μεντζανί, Μπραχίμι (77′ Λασέν), Φεγκουλί, Ντζαμπού, Μπενταλέμπ, Σλιμανί





Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης