Έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ενέρ Βαλένσια, ο Ισημερινός έσπασε το «ρόδι» στο Μουντιάλ επικρατώντας τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Κουριτίμπα με 2-1 της Ονδούρας, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πέμπτου ομίλου.

Ο επιθετικός της Πατσούκα πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του (34′, 65′) και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη της ομάδα του η οποία, σημειωτέον ήρθε με ανατροπή, καθώς το συγκρότημα του Λουίς Φερνάντο Σουάρες είχε προηγηθεί με τέρμα του πρώην στράικερ της Βέροιας, Κάρλο Κόστλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, ο Ισημερινός θέλει πάση θυσία τη νίκη επί της Γαλλίας, προκειμένου να κατακτήσει το εισιτήριο για τους 16, ενώ στο άλλο ματς, η Ελβετία, που και αυτή έχει 3 βαθμούς, θα αντιμετωπίσει την Ονδούρα.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό στα πρώτα 45 λεπτά, με τους παίκτες του Ισημερινού να φτάνουν δύο φορές κοντά στο γκολ με τον Ένερ Βαλένσια, αλλά τελικά η ομάδα που προηγήθηκε ήταν η Ονδούρα, με το ευθύβολο σουτ του Κόστλι στο 31′.

Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Ονδούρας, για το πρώτο γκολ που πέτυχε η εθνική ομάδα μετά από 32 χρόνια και συγκεκριμένα από το παγκόσμιο κύπελλο της Ισπανίας το 1982 (21 Ιουνίου), δεν κράτησαν παρά μόνο τρία λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 34′ από το σουτ του Παρέδες η μπάλα κόντραρε κι άλλαξε πορεία, με αποτέλεσμα να πεταχτεί ο Ένερ Βαλένσια και να τη σπρώξει στα δίχτυα (1-1). Η Ονδούρα πέτυχε και δεύτερο γκολ με το Μπένγκτσον στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (η κεφαλιά του Κόστλι σταμάτησε στο δοκάρι), αλλά ορθώς ακυρώθηκε, καθώς ο σκόρερ χρησιμοποίησε το χέρι του, ενώ ήταν και σε θέση οφσάιντ.

Οι δύο ομάδες κυνήγησαν το γκολ στην επανάληψη, καθώς η ισοπαλία δεν βόλευε καμία. Ο Ισημερινός τα κατάφερε στο 65΄ πάλι με τον Ένερ Βαλένσια, ο οποίος με κεφαλιά μετά το φάουλ του Αγιόβι έφερε την ανατροπή για την ομάδα του Ρεϊνάλντο Ρουέντα (1-2).

Ονδούρα-Iσημερινός 1-2

Γκολ: 31′ Κόστλι (Oνδούρα) – 34′, 65′ Ενέρ Βαλένσια (Ισημερινός)

Κίτρινες:
Μπερνάρντες (Oνδούρα) – Μπένγκστον (Oνδούρα), Αντόνιο Βαλένσια (Ισημερινός), Moντέρο (Ισημερινός), Eνέρ Βαλένσια

Ονδούρα (Λουίς Φερνάντο Σουάρες): Βαγιαδάρες, Φιγκερόα, Μπερνάρντες, Εμίλιο (46′ Γκαρσία), Μπένγκστον, Κόστλι, Μπόνιεκ (82′ Τσάβες), Εσπινόσα, Γκαρίδο, Κλάρος, Μπεκέλες.

Iσημερινός (Ρεϊνάλδο Ρουέδα)
: Ντομίνγκες, Γκουάγκουα, Εράσο, Παράδες, Νομπόα, Μοντέρο (90+2 Ατσιλιέρ), Χάιμε Αγιοβί, Καϊσέδο (82′ Έντισον Μέντες), Ενέρ Βαλένσια, Μίντα (83′ Γκρουέσο), Αντόνιο Βαλένσια

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

(Tο γκολ του Κόστλι)

(Το πρώτο γκολ του Βαλένσια)

(Το δεύτερο γκολ του Βαλένσια)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης