Το εισιτήριο για τους 16 του Μουντιάλ «σφράγισε» την Κυριακή το Βέλγιο, καθώς αν και δυσκολεύτηκε απέναντι στη Ρωσία, επιβλήθηκε με 1-0 της «αρκούδας» στο «Μαρακανά», χάρη σε γκολ του Ντιβόκ Οριγκί στο 88ο λεπτό.

Το ματς στα πρώτα 45 λεπτά δεν είχε πολλές φάσεις, όπως επίσης δεν ήταν καλό ποιοτικά. Το Βέλγιο είχε την ελαφρά υπεροχή, ιδιαίτερα στα πρώτα 25 λεπτά, χωρίς, ωστόσο, να απειλήσει την εστία του Ακινφέεφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη η Ρωσία προσπάθησε περισσότερο με αντεπιθέσεις να απειλήσει και στο 44΄ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους, με τον Κοκόριν να αστοχεί με κεφαλιά εντελώς αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι, μετά τη σέντρα του Γκλουσακόφ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Το μέτριο θέαμα από τις δύο ομάδες συνεχίστηκε, με τη Ρωσία και πάλι να έχει τη μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο 81′, όταν ο Εστσένκο βρέθηκε πλάγια μέσα στην περιοχή και με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα σύριζα άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα από το απευθείας φάουλ του Μιραλάς η μπάλα «σταμάτησε» στο δεξί δοκάρι του Ακινφέεφ, στη μοναδική κλασική ευκαιρία των Βέλγων στο 90λεπτο. Ακολούθησε στο 86΄ το σουτ του Αζάρ μέσα από την περιοχή να βρίσκει στα σώματα αμυντικών και στο 88΄ ο Οριγκί βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με δυνατό σουτ μετά την ασίστ του Αζάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα τρία γκολ που έχει πετύχει το Βέλγιο μέχρι τώρα στο Μουντιάλ προήλθαν από τις αλλαγές του Βίλμοτς.

Με την Αλγερία ήταν οι Φελαϊνί και Μέρτενς που μετέτρεψαν το 0-1 σε 2-1, ενώ απόψε πήρε σειρά ο 19χρονος, Οριγκί, ο οποίος πέτυχε το γκολ-πρόκρισης για την ομάδα του Βίλμοτς και παράλληλα έγινε ένας από τους νεότερους σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Βέλγιο-Ρωσία 1-0

Γκολ: 88′ Οριγκί

Κίτρινες: Γκλουσακόφ (Ρωσία)

Δοκάρια: Mιραλάς (84′ Bέλγιο)

Βέλγιο: Κουρτουά, Άλντερβέιρελντ, Φαν Μπούιτεν, Κομπανί, Βερμάελεν (32′ Βερτόγχεν), Βίτσελ, Φελαϊνί, Ντε Μπρούιν, Μέρτενς (75′ Μιραλάς), Αζάρ, Λουκάκου (57′ Οριτζί)

Ρωσία:
Ακινφέεφ, Κοζλόφ (62′ Εσένκο), Ιγκνασέβιτς, Γκλουσακόφ, Κοκόριν, Μπερεζούτσκι, Σάτοφ (83′ Τζαγκόεφ), Σαμέντοφ (90′ Κερζακόφ), Φαϊζουλίν, Κομπάροφ, Κανούνικοφ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης