Το γιωτ των... εκτρώσεων

Το γιωτ των... εκτρώσεων

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2008, 12:52

Ολλανδικό σκάφος ναυλωμένο από οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, άραξε στο λιμάνι της Βαλένθια στην Ισπανία. Για τέσσερις ημέρες θα μεταφέρει γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν έκτρωση εκτός των εθνικών υδάτων της Ισπανίας και θα τις βοηθάει να λύσουν το πρόβλημά τους.

Το γιωτ «Μενίνα», χρηματοδοτείται από την οργάνωση «Women on Waves». Οι γιατροί που βρίσκονται πάνω σε αυτό δίνουν σε όποια γυναίκα θέλει το χάπι της επόμενης ημέρας.

Οι οργανισμοί υπέρ των γυναικών ευελπιστούν πως με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να αφυπνίσουν τους Ισπανούς έτσι ώστε να αλλάξουν το νόμο, καθώς στην Ισπανία οι εκτρώσεις επιτρέπονται μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας του εμβρύου, ή σε περιπτώσεις που κάποια γυναίκα έμεινε έγκυος από βιαστή.

Η παρουσία του σκάφους προκάλεσε τη διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής. Ο συγκεκριμένος οργανισμός έχει στείλει αντίστοιχα πλοία στην Ιρλανδία, την Πολωνία, την Πορτογαλία και τον Ισημερινό.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2008, 12:52


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Οδηγία προς ναυτιλλομένους (Navtex), με την οποία «κλειδώνει» θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο, εξέδωσε η Άγκυρα...