Απετράπη τρομοκρατική ενέργεια

Απετράπη τρομοκρατική ενέργεια

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008, 05:29

Ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηρίζει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία το περιστατικό με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού τα ξημερώματα στα γραφεία της Shell, στο Παλαιό Φάληρο, καθώς εκτιμά ότι πρόκειται για επανεμφάνιση τρομοκρατικών οργανώσεων. Μάλιστα πιστεύει ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται μία εκ των οργανώσεων «Ένοπλη Επαναστατική Δράση», «Λαϊκή Θέληση» ή «Επαναστατικός Αγώνας».

Όλα ξεκίνησαν στις 2.30 τα ξημερώματα, όταν η άμεση δράση δέχθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα από άγνωστο, ο οποίος ενημέρωσε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στα κεντρικά γραφεία της Shell, στη διασταύρωση των οδών Αγίας Κυριακής και Χαρίτων, στο Παλαιό Φάληρο.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, απέκλεισαν τον χώρο και εντόπισαν εξωτερικά του κτιρίου μία πλαστική εργαλειοθήκη, κλειδωμένη με λουκέτο. Ειδοποιήθηκαν πυροτεχνουργοί, οι οποίοι με ειδικό τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ εξουδετέρωσαν την βόμβα με ελεγχόμενη έκρηξη.

Οι πυροτεχνουργοί διαπίστωσαν ότι μέσα στην εργαλειοθήκη υπήρχε ισχυρή ωρολογιακή βόμβα, με περίπου 3 κιλά δυναμίτιδα και ότι σε περίπτωση που γινόταν η έκρηξη, τότε θα υπήρχαν μεγάλες ζημιές.

Στο σημείο υπήρχαν κάμερες και αυτή την στιγμή, άνδρες της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν αν έχουν καταγράψει κάτι. Επίσης, το θετικό από τη μη έκρηξη του μηχανισμού είναι ότι θα συλλέξουν περισσότερα στοιχεία για τον εντοπισμό των δραστών.

Αξιοπερίεργο, κατά την αστυνομία, είναι το γεγονός ότι ο άγνωστος, ο οποίος κάλεσε από καρτοτηλέφωνο, πήρε μόνο στην άμεση δράση και όχι και σε κάποιο μέσο μαζικής ενημέρωσης, όπως συνηθίζεται.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, όμως οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι σύντομα θα σταλεί προκήρυξη.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008, 05:29


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα