Νέα δίωξη για τον Δ. Κοντομηνά

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά και άλλων μελών του ΔΣ της Interamerican International την περίοδο της προεδρίας του, ζητά η εισαγγελέας Εφετών, Ξένη Δημητρίου, για εξαπάτηση ομογενών στη Νότια Αφρική και τη Γερμανία, μέσω επενδυτικών συμβολαίων.

Η εισαγγελέας ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα σχετικά με πλαστογραφία, υπεξαίρεση και εκβίαση.

Για την υπόθεση είχε διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, ο οποίος έκρινε ότι προκύπτουν ενδείξεις μόνο σε βάρος μιας υπαλλήλου -ασφαλίστριας- της Interamerican International και όχι σε βάρος διευθυντικών στελεχών και ως εκ τούτου, κατά την κρίση του, η υπόθεση έπρεπε να πάει στο αρχείο.

Άποψη ωστόσο που δεν βρήκε σύμφωνη την εισαγγελέα Εφετών.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε και τον περασμένο Ιούλιο σε βάρος του Δημήτρη Κοντομηνά και άλλων μελών του ΔΣ της Interamerican για το δεύτερο σκέλος των καταγγελιών, που αφορούσαν στα πλασματικά αποθεματικά της εταιρείας.

Η δίωξη που ασκήθηκε τότε ήταν σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση από κοινού και κατ’ εξακολούθηση ιδιαιτέρως μεγάλων ποσών.

Για το σκέλος αυτό, ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου είχε ζητήσει να συνεχιστεί η έρευνα, δίνοντας εντολή στην ΥΠΕΕ να κάνει τους σχετικούς ελέγχους.

Τον Αύγουστο του 2008, ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Κοντομηνά για κακουργηματική απιστία σχετικά με έκνομες, άκυρες και παράνομες μεταβιβάσεις κατά τις μεταβολές μετοχικών μεριδίων του τηλεοπτικού σταθμού «Αlpha» μετά τις καταγγελίες πρώην μετόχων.

Για άμεση συνέργεια σε απιστία διώκονται και τα μέλη του τότε διοικητικού συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Ο Δ. Κοντομηνάς, τα κακουργήματα και ο Alpha

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2008, 20:32


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Σήμερα ξεκινά επίσημα η διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων εκ μέρους της Ελλάδας, καθώς στη Βουλή αρχίζει η συζήτηση με βάση την έκθεση...